Άδωνις: Δεν μπορεί να παίζει την Ελλάδα στα ζάρια ένας πρωθυπουργός

 

Μιλώντας στον realfm 97,8 ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην πορεία της διαπραγμάτευσης ενόψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου και κατηγόρησε τη στάση του πρωθυπουργού για τη σκλήρυνση στη στάση των Γερμανών.

«Να σας πω κάτι και σημειώστε το. Ήταν στη δική σας εκπομπή, στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η συνέντευξη που ο κ. Τσίπρας είπε για πρώτη φορά σε σας ότι ‘αν δεν πάρω το χρέος δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα’. Θυμάμαι τον ρωτήσατε και δύο φορές και τρεις γιατί ήταν πράγματι μία σημαντική δήλωση. Προσέξτε ποιο είναι το πρόβλημα τώρα. Πιστεύω ακράδαντα ότι ένας βασικός λόγος που σκλήρυνε η στάση των Γερμανών ήταν αυτή η δήλωση του κ. Τσίπρα. Τίποτα από ότι λέμε εσωτερικά δεν μένει εσωτερικά πια. Ότι λέμε ακούγεται έξω, κι αν είσαι ο Πρωθυπουργός ακούγεται έξω πολύ δυνατά«, είπε μεταξύ άλλων στον realfm και συμπλήρωσε:

«Η δήλωση του κ. Τσίπρα ότι: ‘εγώ δεν θα εφαρμόσω τα μέτρα αν δεν πάρω το χρέος, εξελήφθη από τους Γερμανούς σαν ένα είδος πρόκλησης. Και επειδή οι Γερμανοί έχουν το πάνω χέρι, γιατί έχουν τα λεφτά, απάντησαν στην πρόκληση του κ. Τσίπρα με μεγάλη σκλήρυνση της στάσης τους. Αυτό ακόμα κι αν ήθελε να το κάνει ο κ. Τσίπρας, ας υποθέσουμε ότι πράγματι δεν θέλει να εφαρμόσει τα μέτρα αν δεν πάρει το χρέος, δεν έπρεπε ποτέ να το πει ο Πρωθυπουργός. Ποτέ. Γιατί λέγοντάς το έστειλε μήνυμα στο Βερολίνο και το Βερολίνο απάντησε: ‘έτσι είσαι, πάμε τώρα να δούμε’. Δεν παίζεις την Ελλάδα στα ζάρια όταν είσαι Πρωθυπουργός. Δεν το κάνεις αυτό το πράγμα«.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *