Έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι

Έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι σημειώθηκε την Πέμπτη, όταν έφτασε στο κτίριο παγιδευμένος φάκελος από άγνωστο αποστολέα.

Τα γραφεία του ΔΝΤ στη Γαλλία είναι στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Μία διοικητική υπάλληλος τραυματίστηκε στα χέρια και στο πρόσωπο την ώρα που άνοιγε την παγιδευμένη επιστολή η οποία εξερράγη στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, δήλωσαν αστυνομικές πηγές. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η έκρηξη πιθανόν να προκλήθηκε από βαρελότο, διευκρίνισαν οι πηγές αυτές.

Πολλοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το σημείο "για προληπτικούς λόγους", δήλωσε μία από αυτές. 

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του ΑΠΕ από το Παρίσι αναφέρουν ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από την έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τετάρτη (15/3) σήμανε συναγερμός στις γερμανικές Αρχές μόλις εντοπίστηκε ένα πακέτο με εκρηκτικά στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών με παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Την ευθύνη ανέλαβε σήμερα η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Αδιευκρίνιστο παραμένει για την ώρα αν τα δύο γεγονότα συνδέονται. 

Λαγκάρντ: Δειλή πράξη βίας

Για δειλή πράξη βίας έκανε λόγο η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, από τη Φρανκφούρτη, όπου βρίσκεται, σχετικά με την έκρηξη στα γραφεία του οργανισμού στο Παρίσι.

«Πληροφορήθηκα για την έκρηξη στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι, η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό ενός μέλους του προσωπικού μας. Βρίσκομαι σε επαφή με το γραφείο και εκφράζω τη συμπαράστασή μου στους συναδέλφους μου εκεί. Καταδικάζω τη δειλή πράξη βίας και βεβαιώνω εκ νέου τη βούλησή μας να συνεχίσουμε, στο πλαίσιο της εντολής που έχουμε λάβει στην τρέχουσα θητεία. Εργαζόμαστε σε στενή συνεργασία με τις γαλλικές αρχές για τη διερεύνηση του περιστατικού και την διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του προσωπικού μας», σημείωσε.

«Επίθεση» χαρακτήρισε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ την έκρηξη που σημειώθηκε στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *