Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για την τουρκική προκλητικότητα

Η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα που εκφράζεται τόσο λεκτικά με τις κατά καιρούς δηλώσεις της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας αλλά και έμπρακτα με τις σχεδόν καθημερινές παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου θα αποτελέσει κατά πληροφορίες το κεντρικό θέμα της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) στις 9 το πρωί υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Η συμπεριφορά της Άγκυρας το τελευταίο διάστημα ενέχει χαρακτηριστικά που προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας και καταδεικνύουν πως οι Τούρκοι ίσως επιχειρήσουν να μεταφέρουν την εσωτερική τους κρίση προς την Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Αιγαίο ή τη Θράκη.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, εδώ και αρκετό καιρό βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς η Άγκυρα δείχνει να επιδιώκει μια τεχνητή κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, φτάνοντας - ίσως - στο σημείο να προκαλέσει ένα νέο «θερμό επεισόδιο», τύπου Ιμίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητηθούν και οι εξελίξεις μετά την απόρριψη και του δεύτερου αιτήματος των τουρκικών αρχών για την έκδοση των τριών εκ των οκτώ τούρκων αξιωματικών.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *