Έτοιμη για σύσφιξη νομισματικής πολτικής η Τράπεζα της Αγλλίας

Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής (MPC) της Τράπεζας της Αγγλίας μπορεί να αρχίσει σύντομα να αυξάνει τα επιτόκια, υποστήριξε ο Μαρκ Κάρνεϊ σε πάνελ στην Σίντρα της Πορτογαλίας.

«Μια μερική απόσυρση νομισματικής τόνωσης είναι πιθανό να καταστεί αναγκαία» δήλωσε ο κ. Κάρνει, στέλνοντας υψηλότερα τη στερλίνα.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, το σχόλιο του προέδρου της BoE συνιστά μια μετατόπιση από τη δήλωση που είχε κάνει την προηγούμενη εβδομάδα, όταν είχε τονίσει πως δεν είναι ακόμα η ώρα να εξεταστεί μια αύξηση επιτοκίου.

«Όταν η MPC συναντήθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η άποψη μου ήταν πως δεδομένων των αντίθετων σημάτων από τις καταναλωτικές δαπάνες και τις επενδύσεις των επιχειρήσεων, ήταν πολύ νωρίς να κρίνει κανείς με βεβαιότητα πόσο μεγάλη και επίμονη θα αποδειχθεί η επιβράδυνση στην ανάπτυξη» σημείωσε.

Ο κ. Κάρνεϊ ανέφερε ότι τα μέλη της Επιτροπής πρέπει να εξετάσουν αν οι επενδύσεις των επιχειρήσεων αντισταθμίζουν την επιβράδυνση της κατανάλωσης, καθώς και την ανάπτυξη των μισθών και το κόστος εργασίας.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *