Έχασε την «πρωτιά» ο Mr.Amazon

Από την 1η θέση των πιο πλούσιων ανθρώπων του πλανήτη υπαναχώρησε ο Τζεφ Μπέζος, ο οποίος μέσα σε μία ημέρα απώλεσε το ποσό των 6 δισ. δολαρίων.

Την Πέμπτη το πρωί, ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon κατέστη ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, με περιουσία άνω των 92 δισ. δολαρίων.

Ωστόσο, τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Amazon για το β’ τρίμηνο του 2017, οδήγησαν σε πτώση τη μετοχή της εταιρείας και συνακόλουθα την περιουσία του Μπέζος.

Η απώλεια των 6 δισ. δολαρίων, σε διάστημα λίγων ωρών, επανέφερε τον επικεφαλής της Amazon στη δεύτερη θέση και τον ιδρυτή της Μicrosoft, Mπιλ Γκέιτς, στην πρώτη θέση.

Παρά την απώλεια της «πρωτιάς», η περιουσία του Μπέζος, κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, έχει αυξηθεί κατά 25 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, δεδομένων των προοπτικών ανάπτυξης της Amazon, είναι πολύ πιθανό, στο εγγύς μέλλον, να βρεθεί εκ νέου στην πρώτη θέση της λίστας των πιο ευκατάστατων ανθρώπων του πλανήτη.

Σημειώνεται ότι ο Μπέζος κατέχει περίπου 80.000.000 μετοχές του εμπορικού «κολοσσού», ο οποίος επεκτείνεται ολοένα και περισσότερο, διευρύνοντας διαρκώς τη δυναμική του.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *