«Αθώος» για παράλειψη υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες ο Χαρδούβελης

 

Για παράλειψη υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης την περίοδο 2011-2012, όταν ήταν σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων του πρώην Πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου δικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Η παράλειψη αυτή αποτελεί ποινικό αδίκημα. Ο ίδιος δήλωσε πως «δεν γνώριζα ότι έπρεπε να υποβάλω δήλωση πόθεν έσχες». «Παραλάβαμε χάος… μου ζήτησε ο κ. Παπαδήμος να αναλάβω. Δεν είχαμε παράδοση και παραλαβή. Μόλις κατάλαβα ότι υπήρχε περίπτωση να είμαι υπόχρεος, υπέβαλλα αμέσως. Υφίσταμαι έναν ανελέητο έλεγχο από τις αμερικανικές αρχές. Τα είχα έτοιμα. Επειδή είχα κάνει την ίδια δουλειά από το 2000-2004 και δεν έπρεπε να κάνω, έπεσα από τα σύννεφα όταν έμαθα ότι πρέπει να το κάνω. Εγώ στην κυβέρνηση πήγα με διάθεση να βοηθήσω…» είπε ο ίδιος.

Η υπεράσπισή του ανέφερε: «Η περίπτωση του δεν αναφέρεται ρητά στο νόμο. Εν τέλη υπέβαλε βέβαια δήλωση. Για πέντε μήνες είχε τη θέση. Από Ιανουάριο μέχρι Μάιο του 2012. Επειδή η σύζυγος του είναι Αμερικανίδα πολίτης είναι υποχρεωμένος να κάνει φορολογική δήλωση στην Αμερική. Άρα δεν του ήταν τίποτα, αν το ήξερε, να υποβάλει και Ελλάδα».

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή του κ. Χαρδούβελη καθώς δεν αποδείχθηκε κάτι επιλήψιμο από την έρευνα και τελικά ο πρώην υπουργός κρίθηκε ομοφώνως «ατιμώρητος».

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *