Αθώος ο Χαρδούβελης για το πόθεν έσχες

Ομόφωνα αθωώθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρβούβελης για το αδίκημα της μη μη υποβολής δηλωσης πόθεν εσχες.

Ο πρώην υπουργός κατηγορείτο ότι την περίοδο 2011-2012, όταν ήταν σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων του πρώην Πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, δεν είχε υποβάλει δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, παρότι ήταν υπόχρεος.

Ο πρώην υπουργός ο οποίος ήταν παρών στο δικαστήριο όπως και ο δικηγόρος του υποστήριξαν ότι δεν είχε ενημερωθεί πως ήταν υπόχρεος σε υποβολή δήλωσης ως προϊστάμενος γραφείου πρωθυπουργού.

"Δεν γνώριζα ότι έπρεπε να υποβάλλω δήλωση πόθεν εσχες. Δεν ξέρω τι έκαναν οι προηγούμενοι", ανέφερε στην απολογία του ο Γκικας Χαρδουβελης.

Πρόεδρος : Ρωτήσατε τον προηγούμενο αν υπάρχει υποχρέωση δήλωσης;

Χ: Δεν μου παρέδωσε κανεις. Παραλάβαμε χάος... μου ζήτησε ο κ. Παπαδήμος να αναλάβω. Δεν είχαμε παράδοση και παραλαβή. Μόλις κατάλαβα ότι υπήρχε περίπτωση να είμαι υπόχρεος, υπέβαλλα αμέσως. Υφίσταμαι έναν ανελέητο έλεγχο από τις αμερικανικές αρχές. Τα είχα έτοιμα. Επειδή είχα κάνει την ίδια δουλειά από το 2000-2004 και δεν έπρεπε να κάνω, έπεσα από τα σύννεφα όταν έμαθα ότι πρέπει να το κάνω. Εγώ στην κυβέρνηση πήγα με διάθεση να βοηθήσω Πρόεδρος : Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες!
Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας. « Την εποχή εκείνη ήμουν προϊστάμενος του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού. Δεν είχαμε καμία απολύτως ειδοποίηση εκείνο το διάστημα ότι πρέπει να υποβάλλουμε δήλωση πόθεν εσχες. Εγώ υποβάλλω δήλωση ως δημοσιογράφος. Η ένωση ενημερώνει όμως συνεχώς» τόνισε στην κατάθεση του.

Την απαλλαγή του κατηγορουμένου πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας: «όταν ο κατηγορούμενος αντιλήφθηκε το γεγονός έσπευσε να μάθει κι έκανε αμέσως κινήσεις να καταθέσει. Από τον έλεγχο δεν προέκυψε κάτι επιλήψιμο. Ούτε από τη Βουλή ούτε από την έρευνα των αρχών. Δεν υπήρχε δόλια προαίρεση αλλά αμελής συμπεριφορά. Πρέπει να μείνει ατιμώρητος ενόψει αυτού του γεγονότος».
Την εισαγγελική πρόταση υιοθέτησε ομόφωνα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

πηγη: parapolitika.gr

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *