ΑΚΡ: Κανείς τούρκος αξιωματούχος δε θα μεταβεί στη Γερμανία

Κανείς τούρκος αξιωματούχος δεν πρόκειται στο εξής να μεταβεί στη Γερμανία για να υπερασπιστεί το "Ναι" στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για ενίσχυση των εξουσιών του τούρκου προέδρου, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο η αντιπροσωπεία στο εξωτερικό του κυβερνώντος κόμματος στην Άγκυρα.

«Όλες οι εκδηλώσεις που είχε προβλεφθεί να διεξαχθούν μελλοντικά ακυρώθηκαν», δήλωσε εκπρόσωπος του «πυρήνα συντονισμού» στο εξωτερικό του AKP, του κόμματος του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έπειτα από εβδομάδες γερμανο-τουρκικής έντασης για αυτή την προεκλογική εκστρατεία.

Η απόφαση «ελήφθη στην Άγκυρα», διευκρινίζει η αντιπροσωπεία του AKP που έχει την έδρα της στην Κολωνία (δυτικά), σε μια Γερμανία που αριθμεί τη μεγαλύτερη τουρκική διασπορά στον κόσμο, από τους οποίους 1,4 εκατομμύρια είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Η Ένωση Ευρωπαίων-Τούρκων Δημοκρατών (UETD), μία οργάνωση της τουρκικής διασποράς που πρόσκειται στον Ερντογάν, δήλωσε από την πλευρά της στο γερμανικό περιοδικό Wirtchaftswoche πως δεν θα διοργανώσει «καμία νέα εκδήλωση» με τούρκους υπουργούς από σήμερα έως τις 16 Απριλίου στη Γερμανία.

«Ενημερωτικές συναντήσεις» προβλέπεται να διεξαχθούν ωστόσο «σε τοπικό επίπεδο», χωρίς εκπροσώπους της τουρκικής κυβέρνησης, διευκρίνισε ο πρόεδρος της UETD, Ζάφερ Σιράκαγια.

Πολιτικές εκδηλώσεις υπέρ του «ναι» στο τουρκικό δημοψήφισμα δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε στην Ολλανδία μετά την ένταση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις δύο χώρες, αναφέρει η hurriyet.

Κανένας Τούρκος υπουργός δεν θα πάει στην Ολλανδία προκειμένου να πραγματοποιήσει πολιτική εκδήλωση για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, δήλωσε ο Mustafa Aslan σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Η απόφαση πάρθηκε στις 20 Μαρτίου πρόσθεσε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες προκλήθηκε όταν οι Ολλανδικές Αρχές απαγόρευσαν την προσγείωση του αεροσκάφους που μετέφερε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και στη συνέχεια εμπόδισαν την υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων να συναντήσει Τούρκους έξω από το προξενείο στο Ρότερνταμ.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *