Αντιρατσιστικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μήνυμα κατά του ρατσισμού και του φασισμού έστειλαν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας δράσης κατά του ρατσισμού, του φασισμού και της φτώχειας.

Το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο ξεκίνησε από την Ομόνοια και κατέληξε στα γραφεία της ΕΕ.

Ορισμένοι διαδηλωτές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ευρωπαϊκή πολιτική στο προσφυγικό ζήτημα έριξαν κόκκινες μπογιές ανάμεσα στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην πρεσβεία της Αυστρίας.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των ρατσιστικών συμπεριφορών, του φασισμού των διακρίσεων.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, πρωτοβάθμια σωματεία, μεταναστευτικές κοινότητες καθώς και μαθητικοί και φοιτητικοί σύλλογοι.

Οι φορείς που συμμετείχαν στο κάλεσμά τους διαδήλωσαν, όπως ανέφεραν, «ενάντια στον ρατσισμό, τη στοχοποίηση προσφύγων- μεταναστών, στην ακροδεξιά και τη φασιστική απειλή», καθώς και «για την κατάργηση της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ – Τουρκίας και των επιμέρους αντίστοιχων συμφωνιών».

Η κυκλοφορία των οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας αποκαθίσταται σταδιακά.

Στη Θεσσαλονίκη

Νωρίτερα, αντιρατσιστική συγκέντρωση στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και διαμαρτυρία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συλλογικότητες της πόλης.

Η πορεία κινήθηκε από τις οδούς Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Ίωνος Δραγούμη, κατευθύνθηκε στη Λεωφόρο Νίκης και από εκεί στην Αριστοτέλους.

Η διοργάνωση της κινητοποίησης εντάσσεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας κατά του ρατσισμού και του φασισμού.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *