«Απόσταση» από τους θεσμούς σε θέματα ενέργειας- Περισσότερο χρόνο ζητεί η κυβέρνηση

 

Παραμένουν τα «αγκάθια» μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών και αυτή την φορά στα ζητήματα της αγοράς ενέργειας, όπως προέκυψε από την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους της τηλεδιάσκεψης του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους ομολόγους τους.

Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι εκπρόσωποι των θεσμών ζητούν πώληση μονάδων της ΔΕΗ, ενώ η κυβέρνηση φέρεται να επιδιώκει περισσότερο χρόνο.

Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή: «Εφαρμόζεται μια πολιτική με στόχο να τα δούμε όλα έως το τέλος του έτους».

Ενώ πρόσθεσε «τσακωθήκαμε δύο ώρες, αλλά ελπίζω ότι θα βρούμε λύση έως τη Δευτέρα», επισημαίνοντας πως «επιχειρούμε να βρούμε ένα πλαίσιο συμφωνίας στο MOU (μνημόνιο κατανόησης), δυο τρεις παραγράφους, έως τη Δευτέρα».

Ερωτηθείς σχετικά, ο ίδιος αξιωματούχος του υπουργείου Περιβάλλοντος ανέφερε πως συζήτηση για πώληση του 17% της ΔΕΗ (ποσοστό που βρίσκεται στο ΤΑΙΠΕΔ) «ούτε υπάρχει, ούτε υπήρξε».

Σημειώνεται ότι στο υπουργείο Οικονομικών έχει μεταβεί και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, καθώς στην τηλεδιάσκεψη έχουν τεθεί επί τάπητος τα εργασιακά.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *