Από γκουρού της NASA… στο δυναμικό της Apple

Στην αναζήτηση ταλέντων έχει αποδυθεί η Apple προκειμένου να προχωρήσει την προσπάθειά της επάνω στην τεχνητή κι επαυξημένη πραγματικότητα. Η κατασκευάστρια των iPhone προσέλαβε έτσι τον Jeff Norris, έναν ειδικό στις νέες αυτές τεχνολογίες που προέρχεται από τους κόλπους της NASA. Εργο του θα είναι να βοηθήσει τον αμερικανικό κολοσσό να φτιάξει καινοτόμα προϊόντα

Όπως αναφέρει το Bloomberg, o Norris ίδρυσε το Γραφείο Επιχειρήσεων Καινοτομίας της NASA, όπου έκανε προσπάθειες να ανοίξει νέους δρόμους στον έλεγχο διαστημοπλοίων και ρομπότ στο διάστημα μέσω εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.

Μπήκε στην Apple νωρίτερα μέσα στο έτος, ως προϊστάμενος της ομάδας επαυξημένης πραγματικότητας υπό τον Mike Rockwell. Η ομάδα του Rockwell εργάζεται στο project της κατασκευής των γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας καθώς και των μελλοντικών εκδόσεων του iPhone.

Τα καθήκοντα του Norris στη NASA συμπεριελάμβαναν την κατασκευή ειδικών ακουστικών για επιστήμονες ώστε να μπορούν να έχουν ζωντανή εικόνα από τον Αρη.

Ο Norris μπήκε στη NASA το 1999 και είχε βοηθήσει στη δημιουργία λογισμικού για τον έλεγχο των εξερευνήσεων στον Αρη από το έδαφος.

Καμιά άλλη τεχνολογία δεν έχει συνεπάρει τον CEO της Apple, Tim Cook, όσο αυτή της επαυξημένης πραγματικότητας. Μάλιστα έχει παρομοιάσει τις δυνατότητές της με αυτές του smartphone, προβλέποντας ότι ο κόσμος θα έχει εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας σε καθημερινή βάση.
Η Apple ευελπιστεί να φέρει τη νέα αυτή τεχνολογία στην αγορά από το 2018.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *