Αυστηροί έλεγχοι σε Έλληνες ταξιδιώτες και στο Βέλγιο-Έξαλλοι οι ευρωβουλευτές

 

Μετά τη Γερμανία φαίνεται ότι οι εξονυχιστικοί έλεγχοι σε ταξιδιώτες προερχόμενους από την Ελλάδα επεκτάθηκαν και στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Την εμπειρία του ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος.

Ο Γιώργος Κύρτσος περιγράφοντας την εμπειρία του στην εφημερίδα «Καθημερινή», ανέφερε ότι το βράδυ της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, ζητήθηκαν από τρεις αστυνομικούς τα ταξιδιωτικά έγγραφα επιβατών πτήσης της Aegean από την Αθήνα. Συνεπιβάτες στην πτήση ήταν και οι ευρωβουλευτές Σοφία Σακοράφα, Στέλιος Κούλογλου, Δημήτρης Παπαδημούλης, Νότης Μαριάς, Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Επιτήδειος.

Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής της Ελιάς, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους επιβαίνοντες της πτήσης, σχολιάζοντας το περιστατικό επίσης στην Καθημερινή είπε:

«Κάθε κράτος μέλος έχει τη δυνατότητα για δειγματοληπτικούς ελέγχους. Είναι κάτι νόμιμο. Το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα οι έλεγχοι αυτοί αυξάνονται σε επιβάτες προερχόμενους από την Ελλάδα και γίνονται εκτός από την Γερμανία και σε Βέλγιο και Γαλλία, αποδεικνύει ότι υπάρχει πρόβλημα».

Το περιστατικό σχολίασε και η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, η οποία ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter :

Ο κ. Μαριάς έκανε λόγο επίσης στο Twitter για «βελγική καραντίνα στους Έλληνες» μετά τη γερμανική πολιτική, ενώ κατήγγειλε ως παράνομο το διαβατηριακό έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε χθες το βράδυ.

The post Αυστηροί έλεγχοι σε Έλληνες ταξιδιώτες και στο Βέλγιο-Έξαλλοι οι ευρωβουλευτές appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *