Αυστριακός Τύπος: Προβλέπει Νίκη Μακρόν στον β΄γύρο

Με δημοσιεύματα, σχολιασμούς και αναλύσεις, στο σύνολό τους οι αυστριακές εφημερίδες ασχολούνται στα σημερινά φύλλα τους με τα αποτελέσματα του χθεσινού πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, προβάλλοντας την επικράτηση του ανεξάρτητου Εμανουέλ Μακρόν και προβλέποντας μία νίκη του επί της ακροδεξιάς υποψήφιας Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο της 7ης Μαίου.

"Ο φιλοευρωπαίος Μακρόν προηγείται της Λεπέν για το φινάλε" είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας "Kurier", σημειώνοντας στον υπότιτλο πως "ο ανεξάρτητος νεαρός πολιτικός είναι φαβορί στον δεύτερο γύρο", ενώ αφιερώνει δύο εσωτερικές της σελίδες, μεγάλου σχήματος, στην παρουσίαση και ανάλυση του πρώτου γύρου των εκλογών.

Τα ξεχωριστά δημοσιεύματα της ίδιας εφημερίδας έχουν χαρακτηριστικούς τίτλους όπως : "Ανακούφιση στην Ευρώπη για την έκβαση των εκλογών", "Δημοσκόπηση για το δεύτερο γύρο φέρει τον Μακρόν με 62% έναντι 38% για τη Λεπέν", "Μακρόν : Σπάζοντας τα ταμπού με ένα μείγμα ιδεών από όλες τις παρατάξεις", "Λεπέν: Εξω από τη σκιά του πατέρα και ευχαρίστως οργισμένη", "Και όμως στο Παρίσι υπάρχει και μετά τις εκλογές ευρωσκεπτικισμός", "Ο ακομμάτιστος Μακρόν κέρδισε τον πρώτο γύρο, ωστόσο η αναμέτρησή του με την Λεπέν μπορεί να κρύβει εκπλήξεις".

"Μακρόν και Λεπέν πηγαίνουν στον δεύτερο γύρο τον Μάιο", είναι ο τίτλος στην μεγαλύτερης κυκλοφορίας "Kronen Zeitung", η οποία τονίζει πως "πρακτικά έχει κριθεί η εκλογή του προέδρου, για την οποία η Λεπέν δεν έχει καμία πιθανότητα", σχολιάζοντας , μεταξύ άλλων, ότι "οι λαϊκιστές είναι νικητές στις δημοσκοπήσεις, αλλά στην κάλπη κερδίζουν εκείνοι οι πολιτικοί οι οποίοι ενώνουν την κοινωνία και δεν την διχάζουν επικίνδυνα". "Ο Μακρόν και οι άλλοι κατά της Μαρίν Λεπέν", τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η "Die Presse", υπογραμμίζοντας στον υπότιτλο πως "ο 39χρονος πρώην υπουργός έφθασε πρώτος στο τέρμα με σχεδόν 24% και πηγαίνει τώρα ως φαβορί στον δεύτερο γύρο, ενώ η 48χρονη αρχηγός του Εθνικού Μετώπου πέτυχε το στόχο της να περάσει στον δεύτερο γύρο".

Σε επί μέρους δημοσιεύματα της η "Die Presse" αναφέρεται στις αντιδράσεις και στις εξελίξεις μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, έχοντας χαρακτηριστικούς τίτλους όπως : "Μία δημοκρατία μεταξύ φόβου, αγωνίας και νέου ξεκινήματος", "Ενας δημοκρατικός αντ΄ αυτού μονάρχης στα ανάκτορα των Ηλυσίων", "Η ακροδεξιά διάδοχος του θρόνου", "Ο Μακρόν μπορεί να αναδειχθεί ο νεαρότερος πρόεδρος της Γαλλίας".

Η εφημερίδα "Der Standard" γράφει στον τίτλο του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος της "Μακρόν και Λεπέν στον δεύτερο γύρο", τονίζοντας πως ο κεντροαριστερός υποψήφιος έχει την υποστήριξη των Φιγιόν και Αμόν κατά της αρχηγού του Εθνικού Μετώπου, ενώ οι τίτλοι δημοσιευμάτων στις εσωτερικές της σελίδες τιτλοφορούνται: "Επιτυχία του ελπιδοφόρου υποψηφίου Μακρόν" και "Οι Γάλλοι της Βιέννης ψήφισαν υπέρ της Ευρώπης και της ειλικρίνειας".

Δημοσκόπηση: Νικητής και στον β' γύρο ο Μακρόν με 61% έναντι 39% της Λεπέν

Ο κεντρώος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν φέρεται να κερδίζει την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, στις 7 Μαϊου, με 61% έναντι 39%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinionway.

Σήμερα ξεκίνησε η μάχη για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία μεταξύ του φιλοευρωπαίου, κεντρώου Μακρόν και της ακροδεξιάς Λεπέν, δύο υποψηφίων που τους χωρίζουν τα πάντα, με τους ίδιους όμως να διατείνονται ότι ενσαρκώνουν τη ρήξη "με το σύστημα".

Έπειτα από μια πολύμηνη προεκλογική εκστρατεία γεμάτη ανατροπές, ο 39χρονος Μακρόν συγκέντρωσε το 23,86% των ψήφων στον πρώτο γύρο και κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση.

Ακολούθησε η Λεπέν με 21,43%, συγκεντρώνοντας δηλαδή σχεδόν 7 εκατομμύρια ψήφους, ένα ιστορικό ρεκόρ για το Εθνικό Μέτωπο. Οι άλλοι δύο βασικοί υποψήφιοι-- Φρανσουά Φιγιόν και Ζαν-Λικ Μελανσόν--συγκέντρωσαν 19,91% και 19,64% αντίστοιχα.Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *