Βατοπαίδι: «Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι»

Αυλαία στην υπόθεση του Βατοπαιδίου έπεσε σήμερα, μετά από δύο χρόνια ακροαματικής διαδικασίας, με το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να αθωώνει όλους τους εμπλεκόμενους την υπόθεση. Ο ηγούμενος Εφραίμ βρέθηκε από νωρίς στο Εφετείο όπου μαζί με τους μοναχούς της Μονής αλλά και πλήθος κόσμου πανηγύρισε την αθωότητά του. Ενώ κάποιοι χειροκρότησαν στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης.

Τα μέλη του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων υιοθέτησαν στο σύνολό της, την πρόταση της εισαγγελέως Βασιλικής Κρίνα και αποφάνθηκαν πως δεν στοιχειοθετήθηκαν τα αδικήματα της φυσικής ή ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική απιστία και ψευδείς βεβαιώσεις που κατά περίπτωση αποδόθηκαν στους 14 εμπλεκόμενους για την ανταλλαγή της Λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων της με ακίνητα του Δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των κατηγορουμένων για την υπόθεση του Βατοπεδίου ήταν ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος, η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη, ο πατέρας και ο αδελφός της Διονύσης και Δημήτρης Πελέκης (δικηγόροι και οι δύο), ο πρώην πρόεδρος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου Πέτρος Παπαγεωργίου και Κωνσταντίνος Γκράτσιος, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς, ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος και ο πρώην αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Γρηγόρης Κρόμπας.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *