Βροχές όλο το Σαββατοκύριακο

Με βροχές και τοπικές καταιγίδες θα συνεχιστεί ο καιρός σήμερα Παρασκευή σε αρκετές περιοχές της χώρας, κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς αλλά και της Πελοποννήσου.

Εκτός από την Θράκη όλες οι υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές, οι Σποράδες και η Εύβοια θα αντιμετωπίσουν τοπικές βροχές που θα εξασθενήσουν τη νύχτα αλά θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο.

Το Σάββατο θα διατηρηθεί ο κατά διαστήματα άστατος καιρός, με μπόρες, βροχές, αλλά και τοπικές καταιγίδες.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από τα φαινόμενα που προαναφέρθηκαν, θα είναι κυρίως τμήματα της Στερεάς Ελλάδας (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), της Εύβοιας, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Μακεδονίας αλλά και της Θράκης. Υπάρχει επίσης μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποια πρόσκαιρα φαινόμενα τοπικών βροχοπτώσεων στο βορειοανατολικό τμήμα της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 31 με 32 βαθμούς στα κεντρικά και βόρεια πεδινά ηπειρωτικά και τους 34 σε περιοχές της Πελοποννήσου, ενώ στις νησιωτικές περιοχές δεν θα ξεπεράσει τους 31 με 32.

Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ ενώ μόνο στο βόρειο Ιόνιο αλλά και σε περιοχές του νοτιοανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες ριπές των ανέμων θα αγγίζουν τα 6 μποφόρ τοπικά.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *