Γιέλεν: Μένει να αντιμετωπιστούν οι εστίες υψηλής ανεργίας

Η αγορά εργασίας έχει βελτιωθεί σημαντικά και η οικονομία ανακάμπτει, αλλά εστίες επίμονα υψηλής ανεργίας παραμένουν σε κοινότητες μειονοτήτων και χαμηλότερου εισοδήματος, υποστήριξε η επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν.

Σε ομιλία που έδωσε στην Ουάσινγκτον, η κα. Γέλεν ανέφερε πως η νομισματική πολιτική δεν είναι το καλύτερο εργαλείο για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα.

Αντίθετα, τόνισε πως υπάρχει η ανάγκη προγραμμάτων ανάπτυξης εργατικού δυναμικού σε αυτές τις κοινότητες. Τα προγράμματα αυτά πρέπει να προλαμβάνουν επαγγελματική εκπαίδευση και μαθητεία, σημείωσε.

«Σημαντικές αλλαγές στην αγορά απασχόλησης τα τελευταία χρόνια, που προκλήθηκαν από τον παγκόσμιο ανταγωνισμό και την τεχνολογική πρόοδο – και τα νέα και μεταβαλλόμενα προσόντα που οι αλλαγές αυτές απαιτούν – καθιστούν την ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού πιο σημαντική από ποτέ» επισήμανε η κα. Γέλεν.

«Ευτυχώς, προγράμματα σαν και αυτά που παρουσίασα σήμερα μπορούν να βοηθήσουν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις αυτές με πιο στοχευμένους τρόπους από αυτούς που διαθέτει η Fed μέσω της νομισματικής πολιτικής» υπογράμμισε.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *