Για κυπριακό και Τουρκία μίλησε από Βρυξέλλες ο Τσίπρας

Η Ευρώπη πρέπει να έχει τη δική της πολιτική Άμυνας για να ενισχυθεί ο ρόλος της σε παγκόσμιο παίχτη καθώς και ο ρόλος της που αναδεικνύεται ως πιο κρίσιμος από ποτέ είπε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά το πέρας της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

Το Κυπριακό δεν είναι ένα ελληνοτουρκικό ζήτημα αλλά ένα κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα, είπε ο Αλέξης Τσιπρας. Το πιο κρίσιμο διακύβευμα για την αναβάθμιση του ρόλου της ΕΕ αποτελεί η δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, είπε ο κ. Τσίπρας . Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι παρά τα βήματα προσέγγισης η Τουρκία δείχνει να εντείνει την παραβατικότητα στο Αιγαίο τονίζοντας ότι πρέπει να δούμε βήματα καλής γειτονίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι η Κύπρος δοκιμάζεται στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η ΕΕ πρέπει να στηρίξει την κατάργηση των εγγυήσεων και την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι οι συνομιλίες στη Γενεύη θα αποτελέσουν βήματα προς τα μπρος, σε μια μόνιμη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό.

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *