Δημόσια συγγνώμη του Σαββόπουλου για τη Μύκονο: Δεν είναι εποχή να τρωγόμαστε (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Με αφορμή τη συναυλία του στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου, στις 10 Ιουνίου, ο Διονύσης Σαββόπουλος ανήρτησε βίντεο στο facebook όπου έκανε λόγο για μετακόμιση του ιερού στοιχείου από τη Δήλο στην Τήνο και μεταφορά του «ξ%&λου» στο νησί της Μυκόνου.

Το βίντεο από το youweekly.gr

«Στη Δήλο μόλις βγεις με το καϊκάκι αριστερά είναι όλα τα ιερά, οι βωμοί, τα αγάλματα των θεών, τα ερείπια των αρχαίων ναών. Δεξιά όμως, είναι τα ερείπια από τις αρχαίες ταβέρνες τους, από τους αρχαίους οίκους ανοχής. Λέω: «Κοίτα ένα περίεργο πράγμα τώρα: Το ιερό στοιχείο από τη Δήλο, με τα χρόνια μετακόμισε στο διπλανό ακριβώς νησί, στην Τήνο, στο νησί της Παναγίας, που απαγορεύονται οι ντισκοτέκ και τα λοιπά. Και το άλλο. Το ξ%&λο (στοιχείο) πήγε και μετακόμισε στο άλλο νησί, στη Μύκονο. Θα παίξουμε στις 10 Ιουνίου, αλλά δεν έχω αποφασίσει που θα στήσουμε την εξέδρα μας, στο ιερό μέρος, ή προς το άλλο, το ξ%&λο», ανέφερε ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Ωστόσο, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο καλλιτέχνης κατέβασε το βίντεο και απολογήθηκε σε όσους προσέβαλε.

«Η χιουμοριστική δήλωσή μου στη σελίδα μου στο Facebook για τη συναυλία μας στην Δήλο, αναπαράχθηκε σε τόσο μεγάλη έκταση στο διαδίκτυο και τα μέσα ενημέρωσης – λόγω του φιλοπαίγμονος αριστοφανικού χαρακτήρα της προφανώς- και φορτώθηκε με τόσο βαρύγδουπους σχολιασμούς, ώστε φοβήθηκα πιθανή παρεξήγηση και κατέβασα αμέσως το βίντεο. Δεν είναι καιροί για να τρωγόμαστε.
Φαίνεται ότι δεν το πρόλαβα εντελώς.

Φαίνεται ότι εθίγη η ευαισθησία ορισμένων συμπατριωτών μας.
Αλλά δεν είχα τέτοια πρόθεση. Σαν καλλιτέχνης μίλησα πάλι, ας με συγχωρούν.

Ευχαριστώ θερμά την αγαπημένη Μύκονο και τον ευγενικό Δήμο της κι ένα εύγε στον Δήμαρχο που μου διαμαρτυρήθηκε -προστατεύοντας τον Δήμο του- για την παρανόηση που προκλήθηκε.

Εννοείται ότι η συναυλία το Σάββατο στις 10 Ιουνίου θα γίνει στο σημείο της Δήλου που μας υποδεικνύει η Αρχαιολογική Υπηρεσία. Θα παίξουμε τα τραγούδια και θα πούμε τις ιστορίες απ΄τον πρώτο μου δίσκο «Το φορτηγό» που πρωτοκυκλοφόρησε 50 χρόνια πριν. Θα είμαστε όλοι εκεί, μαζί με το φεγγαράκι.
Ναι όλοι».

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *