Διαπραγματεύσεις: Το ΔΝΤ δεν έχει έρθει να κωλυσιεργήσει

«Επιμένει το ΔΝΤ σε πολλά θέματα που δεν μου αρέσουν, αλλά δεν νομίζω ότι το ΔΝΤ έχει έρθει με σκοπό να κωλυσιεργήσει η συμφωνία», ανέφερε κυβερνητική πηγή αμέσως μετά την ολοκλήρωση του νέου κύκλου των διαπραγματεύσεων στο Euro2day.gr.

Όπως είπε επίσης, «υπάρχουν ανοικτά θέματα αλλά δεν υπάρχουν πολύ μεγάλα ζητήματα. Λύσαμε τα ανοιχτά 7-8 μεγάλα ζητήματα κι έχουν μείνει διάσπαρτα θέματα. Δεν νομίζω ότι για αυτά μπορεί να μην κλείσουν τη συμφωνία». Αυτό εξάλλου ήθελε και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, να προηγηθεί δηλαδή η πολιτική συμφωνία και μετά να επικεντρωθούν οι δύο πλευρές στις λεπτομέρειες, συμπλήρωσε.

Όπως έγινε γνωστό, στο σημερινό ραντεβού συζητήθηκαν κυρίως οργανωτικά θέματα. Η έναρξη των συζητήσεων επί των κειμένων συνεργασίας αναμένεται το μεσημέρι της Παρασκευής.

«Θέλω να τελειώσουμε την Κυριακή» τόνισε και όπως είπε, θα γίνουν θεματικές συζητήσεις στα τέσσερα κείμενα της συμφωνίας (το επικαιροποιημένο μνημόνιο με τον ESM, αυτό με το ΔΝΤ και τα δύο συμπληρωματικά κείμενα).

«Και οι δυο πλευρές έχουν δώσει οδηγίες να «καθαρίζεται» το κείμενο, για να μείνουν μόνο βασικά ζητήματα για τους επικεφαλής», σημείωσε η ίδια πηγή.

Αμέσως μετά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έσπευσε στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα συζητήθηκαν με τους εκπροσώπους των θεσμών, αλλά και να πάρει κατευθυντηρίους.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *