Εκστρατεία Κυριάκου σε πρώην «γαλάζια κάστρα»

Στρατηγική με στόχο την επανακατάληψη γαλάζιων «κάστρων» εφαρμόζει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Σήμερα ξεκινάει την διήμερη περιοδεία του στη Λακωνία από την Σπάρτη.
Μία παραδοσιακά δεξιά εκλογική περιοχή που κατέγραψε το ιστορικό ρεκόρ στις τελευταίες δημοτικές εκλογές να εκλέξει τον πρώτο αριστερό δήμαρχο, τον προερχόμενο από το ΚΚΕ Βαγγέλη Βαλιώτη, με τη Χρυσή Αυγή να σημειώνει ταυτόχρονα το υψηλότερο πανελλαδικά ποσοστό της (15%) και τη ΝΔ σχεδόν εξαφανισμένη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το κέντρο της πόλης της Σπάρτης. Ακολούθως, θα μεταβεί στην Αρεόπολη όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της πόλης, ενώ θα επισκεφθεί τα σπήλαια του Διρού.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κάνει άνοιγμα και στους «δύσπιστους» όπως τους αποκαλεί πολίτες. Είναι η μεγάλη δεξαμενή των ψηφοφόρων που φεύγουν σωρηδόν από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά την ίδια στιγμή δεν έχουν πειστεί ότι υπάρχει εναλλακτική λύση. Το προβάδισμα το οποίο έχει η Ν.Δ. σήμερα είναι μεγάλο αλλά η αυτοδυναμία αποτελεί πάντα έναν κορυφαίο στόχο.

Η Πειραιώς στοχεύει στην διεύρυνση της κοινωνικής και πολιτικής της απήχησης και την περαιτέρω ανάπτυξη της δυναμικής που τη χαρακτηρίζει. Η εκτίμηση είναι ότι υπάρχουν προοπτικές μεγαλύτερης ανόδου. «Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο» είναι το μότο του Κυρ. Μητσοτάκη. «Απέναντι μας - δεν θέλω να το ξεχνάτε αυτό- βρίσκονται πολίτες δύσπιστοι, όχι αδικαιολόγητα» τόνισε στην ομιλία του προς τα στελέχη της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ πρόσφατα. «Για να τους κερδίσουμε πρέπει να μην σταματήσουμε να τους εκπλήσσουμε θετικά» διεμήνυσε.

Γι' αυτό και προετοιμάζεται ο ίδιος από τώρα για την ώρα που θα γίνει πρωθυπιυργός όπως τονίζουν οι συνεργάτες του. Άλλωστε όπως τονίζει οι καλές κυβερνήσεις στην αντιπολίτευση χτίζονται. Η παρουσία του στη ΔΕΘ στα μέσα Σεπτεμβρίου και το Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της ΝΔ στις αρχές Δεκεμβρίου, θα είναι οι δύο κρίσιμοι σταθμοί που θα αποτελέσουν κρας τεστ τόσο για την προγραμματική επάρκεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και την δυνατότητα της να στείλει ισχυρό μήνυμα ανανέωσης σε όλα τα επίπεδα.

Αύριο Τετάρτη ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τους Μολάους, θα ξεναγηθεί σε βιοτεχνία παραδοσιακών και βιολογικών προϊόντων στη Γλυκόβρυση, σε συσκευαστήριο Χυμών στις Αμύκλες και ένα ιχθυοτροφείο στο Καστόρειο. Θα μεταβεί και στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *