Επίθεση Ερντογάν σε Μέρκελ και Ολλανδία με βαριές κουβέντες

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ «επιτίθεται στην Τουρκία όπως η ολλανδική αστυνομία που χρησιμοποίησε σκύλους και άλογα κατά των Τούρκων διαδηλωτών», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την Άγκυρα, κλιμακώνοντας την ένταση μεταξύ της Τουρκίας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας.

Η δήλωση αλληλεγγύης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ προς την Ολλανδία «δείχνει πως δεν διαφέρει από την Ολλανδία», συμπλήρωσε, τονίζοντας πως υπάρχει περιθώριο για «περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ολλανδίας» και πως οι ενέργειες της Ολλανδίας δεν μπορούν να διορθωθούν «με μια συγγνώμη».

Η Τουρκία γνωρίζει «την Ολλανδία και τους Ολλανδούς από τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα. Γνωρίζουμε πόσο σάπιος είναι ο χαρακτήρας τους από τη σφαγή των 8.000 Βοσνίων εκεί», είπε, αναφερόμενος σε ολλανδικό τάγμα κυανόκρανων του ΟΗΕ, που δεν κατάφεραν να σταματήσουν τη σφαγή Μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα από Σερβοβόσνιους το 1995.

Παράλληλα, είπε πως «κάποιες ευρωπαϊκές χώρες έχουν γίνει όμηροι ρατσιστικών και φασιστικών κομμάτων» και κάλεσε τους Τούρκους μετανάστες να μην ψηφίσουν «την κυβέρνηση και τους ρατσιστές» στις επερχόμενες εκλογές στην Ευρώπη.

Ρούτε: Αποκρουστική παραποίηση της Ιστορίας από Ερντογάν

Ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε χαρακτήρισε σήμερα «αποκρουστική παραποίηση της Ιστορίας» τις δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη σφαγή 8.000 Μουσουλμάνων της Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο 1995 από τις σερβικές δυνάμεις της Βοσνίας.

«Συνεχίζει να δηλητηριάζει την κατάσταση», αντέδρασε ο ολλανδός πρωθυπουργός, σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP. «Δεν θα πέσουμε σ' αυτό το επίπεδο. Είναι εντελώς απαράδεκτο», πρόσθεσε. Ο Ερντογάν είχε αναφερθεί στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, την οποία οι ολλανδοί Κυανόκρανοι δεν είχαν καταφέρει να εμποδίσουν.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *