Επανέρχεται το «Δείπνο Ηλιθίων» στο Θέατρο Κάππα

 

Η sold out παράσταση της περσινής χρονιάς, «Δείπνο Ηλιθίων» επανέρχεται στο Θέατρο Κάππα.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος με τους συνεργάτες του, παρουσιάζουν την κλασική πλέον κωμωδία του Francis Veber, έχοντας μαζί τους νέους συνδαιτυμόνες.

Τον Δημήτρη Μαυρόπουλο στον ρόλο του εισβολέα εφοριακού, που ενώ έρχεται με τις καλύτερες προθέσεις, τελικά πυροδοτεί αλλεπάλληλες καταστροφές και εκρήξεις γέλιου και τον Χρήστο Σπανό στον ρόλο του νεαρού καθηγητή της ορθοπεδικής που συμβάλλει κι αυτός άθελά του στον γενικό… τραγέλαφο!

Η υπόθεση
Ο Πιερ Μπροσάν (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), πλούσιος μεγαλοεκδότης στο Παρίσι, οργανώνει κάθε εβδομάδα με τους πλούσιους φίλους του ένα… ιδιότυπο δείπνο: Καθένας βρίσκει έναν «ηλίθιο», τον καλεί στο δείπνο, τρώνε, πίνουν, διασκεδάζουν, γελούν εις βάρος των ανυποψίαστων καλεσμένων τους και στο τέλος, αυτός που έχει φέρει τον πιο τέλειο «ηλίθιο», στέφεται νικητής!

Ο Φρανσουά Πινιόν (Σπύρος Παπαδόπουλος), ένας αθώος, αφελής, καλοπροαίρετος άνθρωπος, είναι ο πολλά υποσχόμενος «ηλίθιος» του Πιερ γι’ αυτήν την εβδομάδα. Τον καλεί στο σπίτι του για να γνωριστούν και εν συνεχεία να πάνε στο δείπνο. Κι εδώ αρχίζει μία σειρά από ανατροπές, όπου διαλύονται τα πάντα.

ΟΠινιόνμετηναφέλειακαιτηναθωότητάτου, προκαλεί απανωτούς σεισμούς. Μέσα σε λίγη ώρα, ο άτρωτος“manoftheyear”, Πιερ, αποδομείται και γίνεται αξιοθρήνητος ανθρωπάκος. Τελικά, ποιος απ’ τους δύο είναι ο ηλίθιος; Ο ευρών αμειφθήσεται!

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σπύρος Παπαδόπουλος, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Βασίλης Ρίσβας, Άννα Μενενάκου, Χρήστος Σπανός, Ξανθή Γεωργίου και Δημήτρης Μαυρόπουλος

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: ΣπύροςΠαπαδόπουλος
Μετάφραση: ΝικολέταΚοτσαηλίδου
Σκηνικά: ΑθανασίαΣμαραγδή
Κοστούμια:ΝικόλΠαναγιώτου
Φωτισμοί: ΧρήστοςΤζιόγκας

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Τετάρτη 19:00 (λαϊκή απογευματινή)
Πέμπτη 21:00
Παρασκευή 21:00
Σάββατο 18:00 και 21:00
Κυριακή 18:00 και 21:00

Τιμές
Τετάρτη 15€
Πέμπτη 18€
Παρασκευή 18 €
Σάββατο απόγευμα 18€
Σάββατο βράδυ 20€
Κυριακή απόγευμα18€
Κυριακή βράδυ 20€
Φοιτητικό 12€
ΑΜΕΑ–Ανεργίας – Παιδικό – Θέσεις Περιορισμένης Ορατότητας 10€

Προπώλησηστο ταμείο του θεάτρου και στο viva.gr
Και στα καταστήματα: SevenSpots, Reload, MediaMarkt, Βιβλιοπωλεία Ευρυπίδης
Προπώληση viva: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-kappa/deipno-ilithion/

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *