ΗΠΑ: Εξαιρετικά μειωμένες οι πωλήσεις αυτοκινήτων

Οι αμερικάνικες αυτοκινητοβιομηχανίες κατέγραψαν μεγάλη πτώση πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, ανακοινώνοντας στοιχεία που δείχνουν περιορισμό της ζήτησης για φορτηγά και SUV.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Ford ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι πωλήσεις σημείωσαν πτώση 7,2% τον Απρίλιο στις 214.695, λίγο κάτω από τις 217.000 που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Η General Motors κατέγραψε πτώση 5,8% στις πωλήσεις, στις 244.406, αρκετά μεγαλύτερη από την πτώση 0,5% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της GM, Μustafa Mohartem, δήλωσε πως παραμένει αισιόδοξος πως οι πωλήσεις θα παραμείνουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Εν τω μεταξύ, η Fiat πούλησε 177.441 οχήματα τον Απρίλιο, χαμηλότερα κατά 6,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ αναμένεται να υποχωρήσουν φέτος, μετά την άνοδο στο επίπεδο ρεκόρ των 17,55 εκατ. οχημάτων το 2016. Με βάση τα στοιχεία του Μαρτίου, οι ετήσιες πωλήσεις προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 16,5%.

Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι μετοχές των τριών αυτοκινητοβιομηχανιών. Η μετοχή της Fiat Chrysler βουτάει 4,9%, της Ford 4,4% και της General Motors 3,5%. 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *