Η Εθνική συνεργάζεται με 3 κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα

Τον σύνδεσμο της επιστημονικής έρευνας που πραγματοποιείται στην Ελλάδα και της παραγόμενης από τα ελληνικά μυαλά καινοτομίας με τις επιχειρήσεις φιλοδοξεί να αποτελέσει η Εθνική Τράπεζα. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, παρουσιάζοντας τη συνεργασία του Ομίλου με τρία κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα της χώρας, η Ελλάδα έχει τεράστιο ανθρώπινο κεφάλαιο που πρέπει να αναδειχθεί και ο ρόλος της Εθνικής θα είναι η στήριξη της ανάπτυξης και του νέου προσανατολισμού που πρέπει να λάβει η οικονομία, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία.

Ο κ. Φραγκιαδάκης παρουσίασε χθες τη συνεργασία της τράπεζας με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Ανάπτυξης από τη Μακεδονία, το Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμινγκ» από την Αττική και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) από την Κρήτη.

Πρόκειται για τρεις από τους πλέον διεθνοποιημένους οργανισμούς της χώρας, με προνομιακή πρόσβαση στη διεθνή αγορά, με σπουδαίο και αναγνωρισμένο ερευνητικό έργο, με συνεισφορά στην παγκόσμια καινοτομία σε τομείς όπως η ανοσολογία, η μοριακή βιολογία, η πληροφορική, τα δίκτυα μεταφορών, η τηλεματική και η αγροβιοτεχνολογία.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *