Η Deutsche Bank μεταφέρει στη βάση της assets από το Λονδίνο

Η Deutsche Bank ετοιμάζεται να μεταφέρει μεγάλο μέρος των assets επενδυτικής τραπεζικής και trading που διαθέτει αυτή τη στιγμή στο Λονδίνο, στην έδρα της στην Φρανκφούρτη, μετά από την απόφαση του Brexit.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg επικαλούμενο πηγές που δεν κατονομάζει, η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα θα μεταφέρει μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων που είχε στο Λονδίνο, σε ένα ονομαζόμενο booking center στη Φρανκφούρτη με βάση το σχέδιο.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι θέσεις εργασίας εκατοντάδων traders και οι λογαριασμοί 20.000 περίπου υπαλλήλων, πιθανότατα θα μεταφερθούν και αυτές. Η στρατηγική, η οποία ακόμη τελειοποιείται και θα επανεξεταστεί εάν αλλάξει το σενάριο του Brexit, πιθανώς θα εφαρμοστεί στους επόμενους 18 μήνες.

"Πρόκειται για ένα ακόμη ορόσημο σε αυτό που εμείς ονομάζουμε Brexodus", δήλωσε ο Gildas Surry που διαχειρίζεται περί τα 1 δισ. ευρώ στην Axiom Alternative Investments, μεταξύ των οποίων μετοχές κ ομόλογα της Deutsche Bank.

"Κάθε μία ευρωπαϊκή τράπεζα επεξεργάζεται διάφορα σχέδια για τον επαναπατρισμό των δραστηριοτήτων τους στις πόλεις καταγωγής τους", πρόσθεσε.

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *