Η SpaceX στέλνει πολίτες στο φεγγάρι

Οι πρώτοι... αστροτουρίστες θα είναι γεγονός από το 2018, καθώς η αμερικανική διαστημική εταιρεία SpaceX του Ελον Μασκ, σχεδιάζει να στείλει δύο ιδιώτες σε πτήση γύρω από τη Σελήνη έως το τέλος του 2018. Όπως σημειώνει το Bloomberg, η εταιρεία εξακολουθεί να συνεργάζεται με τη ΝΑΣΑ για τον σκοπό αυτό.

Οι δύο αστροτουρίστες που έχουν ήδη πληρώσει ένα «σημαντικό ποσό» θα περάσουν από τεστ υγείας και φυσικής αντοχής και θα αρχίσουν να εκπαιδεύονται για το ιδιότυπο αυτό ταξίδι αργότερα μέσα στο έτος, σύμφωνα με την εταιρεία. Η SpaceX δεν έδωσε τα στοιχεία των επιβατών, ούτε όμως και το αντίτιμο που κλήθηκαν να πληρώσουν για να ταξιδέψουν με το νέο μεγάλο πύραυλο, «Falcon Heavy» (πρόκειται για έναν ενισχυμένο πύραυλο 'Falcon 9'), ο οποίος θα τους στείλει στο φεγγάρι μέσα στη διαστημική κάψουλα Dragon.

Σύμφωνα με ειδικούς, πρόκειται για ένα εγχείρημα αρκετά δύσκολο κι επικίνδυνο, καθώς εδώ δεν πρόκειται για αστροναύτες, αλλά για απλούς πολίτες.

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο υποψήφιοι ταξιδιώτες που γνωρίζονται μεταξύ τους, θα είναι μόνοι τους στο διαστημικό σκάφος και η βόλτα τους γύρω από τη Σελήνη θα διαρκέσει μία εβδομάδα.

Η τελευταία αποστολή ανθρώπου στη Σελήνη είχε γίνει πριν από 45 χρόνια.

Σύμφωνα με τον Μασκ, «οι δύο επιβάτες θα ταξιδέψουν ταχύτερα και μακρύτερα στο ηλιακό σύστημα από οποιονδήποτε άλλον πριν από αυτούς». Επεσήμανε επίσης ότι «ασφαλώς δεν είναι αφελείς. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο γι' αυτούς, αλλά δεν θα είναι μηδενικός».

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *