Ικανοποίηση Μαξίμου για έκθεση ΔΝΤ: Κανένα θέμα πρόσθετων μέτρων για το 2018

Ικανοποίηση εξέφρασαν κυβερνητικές για την έκθεση του ΔΝΤ και τις αναθεωρημένες προβλέψεις σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και ιδίως τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Όπως ανέφεραν «στην προηγούμενη έκθεσή του, το φθινόπωρο του 2016, το ΔΝΤ προέβλεπε πρωτογενές πλεόνασμα 0,1% για το 2016. Αντί αυτού, τώρα αποδέχεται την υπεραπόδοση σχεδόν κατά 7 φορές πάνω από τον στόχο του 0,5% στο 3,3% ή αλλιώς κατά 5,8 δισ. ευρώ πάνω από αυτό που προέβλεψε το φθινόπωρο του 2016».

Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, «οι προβλέψεις για το 2017 είναι στο 1,8% (από 0,7% που προέβλεπε πριν), επιβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα θα επιτύχει τους στόχους του προγράμματος».
Τέλος, οι κυβερνητικοί κύκλοι ξεκαθάριζαν ότι «σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει κανένα ζήτημα πρόσθετων μέτρων για το 2018, καθώς το πρόβλημα των διαφορετικών προβλέψεων έχει λυθεί ήδη από το Μάιο του 2016, στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης, με τη θεσμοθέτηση του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής».

Στο μεταξύ νωρίς το βράδυ ολοκληρώθηκε σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμμετοχή του οικονομικού επιτελείου και ειδικότερα των κ.κ Τσακαλώτου,Χουλιαράκη και Παπαδημητρίου ενόψει της συμμετοχής τους στηνεαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ στην ουάσιγκτον. Οι κ.κ Τσακαλώτος και Χουλιάρακης αναχωρούν το πρωί της Πέμπτης για Ουάσιγκτον και πήραν τις κατευθυντήριες γραμμές για τη στάση που πρέπει να κρατήσουν στη Σύνοδο του Ταμείου

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *