Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Διαρροή καυτού νερού στο νοσοκομείο Κιλκίς

 

Με μια καυστική ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι έσπασε σωλήνας υψηλής πίεσης μεταφοράς ατμού θερμοκρασίας 160oC στο νοσοκομείο Κιλκίς με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Μάλιστα όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση: «Πού είναι οι επισκευές της κας Διευθύντριας και του κου Πολάκη;»

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Έσπασε σωλήνας υψηλής πίεσης μεταφοράς ατμού θερμοκρασίας 160o C
Μεγάλη διαρροή. Κινδύνεψαν ζωές υπαλλήλων
Πρόσφατα δείξαμε εικόνες με τις συνθήκες που επικρατούν στα πλυντήρια του Νοσοκομείου Κιλκίς. Εικόνες φυλακών υψίστης ασφαλείας και χειρότερες.
Μας διέψευσε η Διοικήτρια του Νοσοκομείου κα Βλάχου. Είπε ότι τα βίντεο και οι φωτογραφίες που δώσαμε στη δημοσιότητα είναι παλαιές και ότι τα πλυντήρια του Νοσοκομείου επισκευάσθηκαν.
Διέταξε ΕΔΕ για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους.
Τι έχει να μας πει για τούτο;
ΠΕΜΠΤΗ 7/9/2017: Νέα μηχανική βλάβη στο Στεγνωτήριο του πλυντηρίου του Νοσοκομείου. Του ενός εκ των τριών. Ξαφνικά αναπηδούσε (μήπως είναι η πρώτη φορά;) με μεγάλη ταχύτητα.
Από τις αναταράξεις μετακινήθηκε από το μέρος που είχε τοποθετηθεί, αν και ζυγίζει πάνω από 500 κιλά. Το αποτέλεσμα ήταν να κοπεί ο σωλήνας υψηλής πίεσης μιας ίντσας μεταφοράς ατμού. Η θερμοκρασία του ατμού που μετέφερε ο σπασμένος σωλήνας ξεπέρναγε τους 160οC.
Στο χώρο των πλυντηρίων υπήρξε μεγάλη διαρροή ατμού και έκαιγε ο τόπος. Επίσης ατμός με υψηλή θερμοκρασία πέρασε στο διάδρομο του κτιρίου στο οποίο στεγάζονται τα Εξωτερικά ορθοπεδικά ιατρεία. Εκείνη την ώρα υπήρχαν εκεί ασθενείς και συνοδοί.
Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και το προσωπικό του πλυντηρίου, οι ασθενείς και οι συνοδοί στο διάδρομο του κτιρίου αντιμετώπισαν λιποθυμικές τάσεις.
Η υψηλή πίεση θα μπορούσε να σκοτώσει με τη δύναμη που είχε ανθρώπους εάν βρίσκονταν στην ακτίνα της διαδρομής της πίεσης του σπασμένου σωλήνα.
Επίσης ο ατμός υψηλής θερμοκρασίας θα μπορούσε να προκαλέσει εγκαύματα σε ανθρώπους, κυρίως προσωπικό του πλυντηρίου.
Και μη χειρότερα. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. Ο κίνδυνος συνεχίζει να είναι μεγάλος στα πλυντήρια του Νοσοκομείου.
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες.
Πού είναι οι επισκευές της κας Διευθύντριας και του κου Πολάκη;
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *