Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ ΟΤΑ-Βουνό τα σκουπίδια στους δρόμους

 

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά την άκαρπη, όπως υποστηρίζουν, συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, με την απειλή της συσσώρευσης των απορριμμάτων στους δρόμους να είναι πλέον ορατή.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών μέχρι να καλυφθούν οι κενές θέσεις με μόνιμο προσωπικό και για να μην υπάρξει πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων και μάλιστα σε καλοκαιρινή περίοδο, υπάρχει η δυνατότητα σύναψης δίμηνων συμβάσεων από τους Δήμους.

Οι μόνιμες προσλήψεις αποτελούν αιτήματα των Δήμων από το 2016, ενώ ο υπουργός κάλεσε τους ΟΤΑ να καταθέσουν τα σχετικά αιτήματά τους, ώστε να μην υπάρξουν κενά.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους είναι δυσαρεστημένοι από την εξέλιξη αυτή προειδοποιώντας πως ουσιαστικά οδηγούνται άμεσα στην ανεργία 10.000 εργαζόμενοι και μιλώντας για προσπάθεια «κάτω από το τραπέζι» να ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες των Δήμων όλης της χώρας.

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας τα αμαξοστάσια τελούν υπό κατάληψη με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν στους δρόμους τα απορριμματοφόρα και οι δήμοι κάνουν εκκλήσεις σε κατοίκους και επαγγελματίες να αποφεύγουν να κατεβάζουν σκουπίδια στους κάδους. Ωστόσο, ήδη σε αρκετούς δρόμους παρατηρούνται «βουνά» από σκουπίδια, γύρω από τους κάδους απορριμάτων.

Για την Πέμπτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ καλεί τους δημοτικούς υπαλλήλους σε συγκέντρωση, στις 10:30, έξω από τα γραφεία της στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *