Κυβερνητική πηγή: Αύριο κλείνει η συμφωνία με τους δανειστές

Παράθυρο για συμφωνία αχνοφαίνεται αιφνιδίως στις Βρυξέλλες. Τα ζητήματα που μένουν ανοιχτά είναι δύο-τρία και θα έχουν διευθετηθεί μέσα σε 24 ώρες, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα και οι επόμενες συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν μέσω τηλεδιασκέψεων.
«Ολοκληρώθηκε η δια ζώσης διαπραγμάτευση. Απομένουν δύο έως τρία ζητήματα σε εκκρεμότητα, που τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί». Αυτό ανέφεραν στο ΑΠΕ ΜΠΕ, πηγές του υπουργείου Οικονομικών για τις επαφές που είχαν οι υπουργοί στις Βρυξέλλες με τους θεσμούς, ενώ το κυβερνητικό κλιμάκιο επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα.

Την άποψη ότι σημειώθηκε «κάποια» πρόοδος στις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες μεταξύ θεσμών και ελληνικής πλευράς, εξέφρασε και εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Η δήλωση του εκπροσώπου είναι η εξής: «Κάποια πρόοδος σημειώθηκε στο γύρο των διαπραγματεύσεων αυτήν την εβδομάδα στις Βρυξέλλες. Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μεταξύ όλων των πλευρών από τις έδρες τους με στόχο να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση».

Το Μέγαρο Μαξίμου ουσιαστικά έχει στα χέρια του ένα οδυνηρό πακέτο, ως τελικό προσχέδιο μίας συμφωνίας, που προέκυψε από τις τετραήμερες συζητήσεις των υπουργών Τσακαλώτου, Χουλιαράκη, Αχτσιόγλου και Σταθάκη με τους εκπροσώπους των Θεσμών στις Βρυξέλλες και καλείται να αποφασίσει εάν θα το δεχθεί ή όχι.

Εάν η απάντηση είναι θετική, τότε θα επιστρέψουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια, προκειμένου όμως να κάνουν κυρίως δουλειά επί των λεπτομερειών και να προλάβουν το eurogroup της 7ης Απριλίου, διαμορφώνοντας το λεγόμενο Staff Level Agreement.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *