Κυριάκος: Ο Μητσοτάκης δεν συμβιβάστηκε και δεν κορόιδεψε ποτέ τον λαό

Τον πολιτικό χαρακτήρα του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ σκιαγράφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

«Δεν επιδίωξε δημοφιλία, αλλά σεβασμό. Δεν έψαχνε το χειροκρότημα, αλλά την αναγνώριση των επιχειρημάτων του. Αναζητούσε την μετριοπάθεια, απευθυνόταν στη λογική και όχι στο θυμικό» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και ήταν εκείνος ο ηγέτης που όταν οι περιστάσεις το απαιτούν πάει και κόντρα στο ρεύμα, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Χαρακτηριστικό του η συνέπεια στις αξίες του, που έμειναν αναλλοίωτες, επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ξεκίνησα φιλελεύθερος και τερματίζω φιλελεύθερος. Δεν συμβιβάστηκα και δεν κορόιδεψα ποτέ, γι'αυτό ήρεμα αντιμετωπίζω την κρίση της Ιστορίας» έχει δηλώσει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, θύμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Συγκινημένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «δεν είναι εύκολο να πενθούμε σε δημόσια θέα», αλλά επισήμανε την εκτίμηση που έδειξαν οι πολίτες στο πρόσωπο του εκλιπόντος, αλλά και η αναγνώριση ακόμη και από πολιτικούς αντιπάλους. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν δίστασε να σημειώσει ότι η κοινωνία στάθηκε σκληρά απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό, αλλα τον αποχαιρέτισε με ζεστασιά, κυρίως λόγω της συνέπειας λόγων και έργων. Είναι μια ένδειξη αυτογνωσίας του ελληνικού λαού, εκτίμησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην πολυτάραχη πολιτική σταδιοδρομία του πατέρα του, για να υπογραμμίσει ότι επέδειξε σπάνιο πολιτικό μέταλλο, καθώς και ότι οδήγησε την παράταξη στην κορυφή και σε τρεις εκλογικές νίκες, «χωρίς να λαϊκίσει ή να δώσει δεσμεύσεις που ήξερε ότι δεν μπορούσε να τηρήσει».

Παράλληλα, σημείωσε ότι ταυτίστηκε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον με το Κοινοβούλιο, λόγω της στάσης του απέναντι στο θεσμό.

Θύμισε, δε, τη συμβουλή του επίτιμου προέδρου της ΝΔ σε βουλευτές: «Να ακούτε όλους τους ομιλητές, να έρχεστε όχι μόνο όταν είναι να μιλήσετε, όλο και κάτι θα μάθετε αν ακούσετε».

Ως μια από τις κορυφαίες στιγμές του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε την ενός λεπτού ομιλία του πατέρα του, μετά τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, «όταν συγκράτησε τα δάκρυά του και ζήτησε αυτοσυγκράτηση και τήρηση των κανόνων της Δημοκρατίας».

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *