Λαγκαρντ: Δεν μπορώ να αποκλείσω άλλη μια κρίση

Δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο άλλης χρηματοπιστωτικής κρίσης στη ζωή μου, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, διαφοροποιούμενη από την θέση της Janet Yellen (Fed) που εκτίμησε πως μια τέτοια εξέλιξη δεν είναι πιθανή. 

"Μπορεί, κάποια μέρα, να προκύψει κι άλλη κρίση”, δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στο CNBC, στο περιθώριο συνεδρίου στο Ντουμπρόβνικ της Κορατίας, η κα Lagarde. 

Σημειώνεται πως το σχόλιο της Lagarde πραγματοποιήθηκε μετά  από δήλωση της επικεφαλής της Federal reserve, Janet Yellen, όπου ανέφερε πως δεν αναμένει άλλη κρίση στη ζωή της. 

"Σκοπεύω να έχω έναν μακρύ βίο, το ίδιο ελπίζω και για την Yellen, ως εκ τούτου δεν μπορώ αν αποκλείσω τελείως το ενδεχόμενο μια νέας κρίσης, επειδή έχουμε δει κύκλους κατά την προηγούμενη δεκαετία και δεν μπορώ να το αποκλείσω”, δήλωσε η Lagarde. 

Η ίδια υπογράμμισε ωστόσο το μη προβλέψιμο των κρίσεων, δηλώνοντας πως οι υπουργοί Οικονομικών και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να δράσουν προσεκτικά στην προετοιμασία για τέτοιες περιπτώσεις. 

"Από που θα έρθει, με τι μορφή θα εκδηλωθεί, τι διαστάσεις θα λάβει και πόσες χώρες θα επηρεάσει μένει να το δούμε, στην πραγματικότητα οι κρίσεις δεν έρχονται από εκεί που τις περιμένουμε”, πρόσθεσε η ίδια, ενώ τόνισε "Υποχρέωσή μας και το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε στους υπευθύνους χάραξης πολιτικής είναι πως πρέπει "να είστε έτοιμοι”. Να βεβαιωθείτε ότι ο χρηματοπιστωτικός σας τομέας εποπτεύεται και ρυθμίζεται σωστά, οι θεσμοί είναι ισχυροί και πως υπάρχουν τα κατάλληλα μαξιλάρια που να διασφαλίζουν την αντοχή σε μια ενδεχόμενη κρίση”.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *