Λιαργκόβας: Οι καθυστερήσεις στοιχίζουν

 

Από το βήμα της εκδήλωσης στις Βρυξέλλες για τη «Θέση της Ελλάδος στο μέλλον της Ευρώπης» ο συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Παναγιώτης Λιαργκόβας, τόνισε πως «οι καθυστερήσεις στοιχίζουν» απαντώντας στο πόσο τελικά έχουν στοιχίσει οι καθυστερήσεις στην ελληνική οικονομία.

Ο κ. Λιαργκόβας, όπως αναφέρει το newmoney.gr, επεσήμανε πέντε βασικά βήματα που θα πρέπει να κάνει αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα, κοιτάζοντας τη θέση της στο μέλλον της Ευρώπης, στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της συνέπειας και της αξιοπιστίας στην οικονομική πολιτική, ενώ για το θέμα του χρέους ανέφερε ως προσωπική άποψη ότι έπρεπε να υπάρχει μία εθνική ομάδα τεχνοκρατών.

«Στο ερώτημα τι απομένει να κάνει αυτή την στιγμή η Ελλάδα, καταρχάς το πρώτο βήμα είναι να ολοκληρώσει έγκαιρα την τρίτη αξιολόγηση, ενώ εξίσου σημαντικό είναι να αντιμετωπιστεί ο μεγάλος όγκος των μη εξυπηρετούμενων δανείων και το πρόβλημα των στρατηγικών κακοπληρωτών. Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο «καίει» τις τράπεζες- γνωρίζουμε άλλωστε ότι θα ξεκινήσουν τα τεστ αντοχής τον ερχόμενο Φεβρουάριο», σημείωσε ο κ. Λιαργκόβας.

Επίσης, ο ίδιος θεωρεί εκ των ων ουκ άνευ την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, το ύψος των οποίων τοποθετούνται μεταξύ 80 -100 δισ. ευρώ, με βάση και ορισμένες πρόσφατες μελέτες. «Χρειαζόμαστε 80 με 100 δισ. ευρώ νέα κεφάλαια, γι’ αυτό και θα πρέπει να επιταχυνθούν άμεσα πρωτοβουλίες. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι π.χ. η αποτελεσματικότερη λειτουργία του Δημοσίου ή η ταχύτερη λειτουργία της δικαιοσύνης, κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα και να έχει προχωρήσει άμεσα με το σκεπτικό ότι δεν θίγονται φτωχότεροι» υπογράμμισε ο κ. Λιαργκόβας σύμφωνα με το newmoney.gr

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *