Μάχη σήμερα στη Βουλή για τα Πανεπιστήμια

Σκληρή και σε υψηλούς τόνους αναμένεται να είναι η σημερινή συζήτηση στη Βουλή για την ανώτατη Εκπαίδευση που θα γίνει σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Μετά και την κατάθεση δεκάδων άσχετων τροπολογιών το πολιτικό κλίμα είναι οξυμένο και στη σημερινή τοποθέτησή τους οι πολιτικοί αρχηγοί θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με την κυβέρνηση και το πολυνομοσχέδιο που έρχεται για την Παιδεία και τα Πανεπιστήμια, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επικεντρώνεται στην σφοδρή κριτική των προωθούμενων διατάξεων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι  ο Κυριάκος Μητσοτάκης  όπως ήδη έχει επισημάνει θα τονίσει ότι η κυβέρνηση οδηγεί τα πανεπιστήμια σε παρωχημένες και οπισθοδρομικές λογικές αλλά και στην κάκιστη νομοθετική πρακτική της κυβέρνησης που εξακολουθεί να ρυθμίζει κρίσιμα ζητήματα ή ρουσφέτια με μεταμεσονύκτιες τροπολογίες.  

Παράλληλα θα δώσει το στίγμα της μεταρρυθμιστικής στρατηγικής της ΝΔ για την Παιδεία για την προοδευτική λειτουργίας των πανεπιστημίων που θα εκμεταλλεύονται το ακαδημαϊκό προσωπικό και τις σύγχρονες τεχνολογίες.  

Η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη θα προκαλέσει πιθανότατα και την απάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ενώ στη συζήτηση κορυφής θα μετέχουν και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *