Μαξίμου για πατέρα Παππά: «Έχει πορεία δεκαετιών στο αριστερό κίνημα»

Στην αντεπίθεση πέρασε το Μαξίμου, μετά το «πυρ ομαδόν» που δέχθηκε για την επιλογή να ορίσει τον Στέλιο Παππά (πατέρα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά) στη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ.

Υποστηρίζει ότι με την πορεία «δεκαετιών στο αριστερό και δημοκρατικό κίνημα» θα φροντίσει «να καθαρίσει η «κόπρος του Αυγεία», που δημιούργησαν στον οργανισμό, αυτοί που για χρόνια απολάμβαναν τη στήριξη και την κάλυψη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα αναφέρει:

«Η Νέα Δημοκρατία επιλέγει να επιτεθεί με αήθη και συκοφαντικό τρόπο απέναντι σε έναν άνθρωπο, του οποίου η ιστορία και η πορεία, απέχει έτη φωτός από τα πρότυπα των κομματαρχών που συνήθιζαν να διορίζουν οι κυβερνήσεις της.

Ο Στέλιος Παππάς έχοντας πορεία δεκαετιών στο αριστερό και δημοκρατικό κίνημα και μια σημαντική επαγγελματική σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα, διατελώντας παράλληλα και Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με καθολική αποδοχή από όλες τις παρατάξεις, αναλαμβάνει ένα κρίσιμο έργο.

Αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στον υπό εκκαθάριση ΟΑΣΘ. Με προσδιορισμένη τη χρονική διάρκεια της θητείας του, συγκεκριμένα καθήκοντα και χωρίς αμοιβή. Τίθεται επικεφαλής μιας προσπάθειας να καθαρίσει η «κόπρος του Αυγεία», που δημιούργησαν στον οργανισμό, αυτοί που για χρόνια απολάμβαναν τη στήριξη και την κάλυψη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Μία παράταξη η οποία διαχρονικά αποτελεί ιδιοκτησία συγκεκριμένων τζακιών και συνιστά συνώνυμο της οικογενειοκρατίας στην πολιτική ζωή του τόπου, είναι κωμικοτραγικό να εξαπολύει κατηγορίες για νεποτισμό.»

Είχε προηγηθεί η σφοδρή κριτική της Νέας Δημοκρατίας που ανέφερε ότι ο διορισμός Παππά «προφανώς έγινε κατόπιν κλήρωσης που πραγματοποίησε ο κ. Σπίρτζης.»

Ο ίδιος ο Στέλιος Παππάς, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής των καθηκόντων του, απάντησε ότι η θέση του δεν αμείβεται και ότι ο ίδιος δεν κατέχεται από πολιτικές φιλοδοξίες:

«Εγώ τελείωσα την καριέρα μου, ήρθα (στη Θεσσαλονίκη) για εκκαθάριση (του ΟΑΣΘ) με όρους πλήρους διαφάνειας. Εντός των επόμενων ημερών θα δημοσιοποιήσω όλη την περιουσία μου και τη σύνταξη που παίρνω, ώστε μετά να τη συγκρίνουμε με το τι θα έχω όταν θα φύγω. Είμαι στη θέση αυτή αμισθί».

Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι το κόμιστρο για τα αστικά λεωφορεία δε θα αυξηθεί.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *