Μεγάλη απώλεια για τη μουσική – Πέθανε ο Τζόνι Χαλιντέι

Έφυγε από τη ζωή ο Γάλλος Έλβις Πρίσλεϊ, Τζόνι Χαλιντέι βυθίζοντας στη θλίψη χιλιάδες θαυμαστές ανά τον κόσμο.

Έδινε μάχη με τον καρκίνο των πνευμόνων εδώ και δύο χρόνια. Με πραγματικό όνομα Ζαν-Φιλίπ Σμετ γεννήθηκε στο Παρίσι στις 15 Ιουνίου 1943. Ήταν διάσημος ηθοποιός και τραγουδιστής.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1959. Το πρώτο του άλμπουμ «Hello! Johnny» κυκλοφόρησε το 1960. Την εποχή εκείνη θεωρήθηκε από τα μέσα ως ο Γάλλος Έλβις Πρίσλεϊ. Μετρά 18 πλατινένια άλμπουμ, ενώ έχει πουλήσει μέχρι σήμερα πάνω από 110 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Στις 12 Απριλίου 1965 παντρεύτηκε τη Σιλβί Βαρτάν με την οποία απέκτησε έναν γιο. Ο διεθνής Τύπος τους χαρακτήρισε ως «χρυσό ζευγάρι». Χώρισαν το 1980.

Τελευταία του σύζυγος ήταν η Λετισιά Μαρί-Κριστίν Μπουντού με την οποία είχαν δύο υιοθετημένα κοριτσάκια από το Βιετνάμ.

Κατά τη διάρκεια τουρνέ το 1973 εμφανίστηκε και στην Ελλάδα. Η επίδραση του στην ελληνική κοινωνία φαίνεται από το γεγονός ότι ο Χρηστάκης είχε χαρακτηριστεί σαν ο Έλληνας Τζόνι Χαλιντέι.

Στοιχεία από τη Βικιπαίδεια

The post Μεγάλη απώλεια για τη μουσική – Πέθανε ο Τζόνι Χαλιντέι appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *