Με μπλακ άουτ απειλεί η ΔΕΗ

Η πώληση μονάδων της ΔΕΗ, προκαλεί «βραχυκύκλωμα» και στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με τον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος ήταν ο αρμόδιος υπουργός πριν να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών να διατρανώνει την αντίθεσή του, και τους βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας να είναι έντονα προβληματισμένοι. Σημειώνεται ότι οι εταίροι έχουν διαμηνύσει ότι η δεύτερη αξιολόγηση δεν κλείνει, χωρίς σαφείς δεσμεύσεις για τις πωλήσεις μονάδων της ΔΕΗ.

«Δεν μπόρεσαν να αντέξουν στις πιέσεις των δανειστών. Πάμε για πώληση μονάδων, παρόλο που ο κ. Σταθάκης λέει ότι σε αυτή τη φάση δέχονται οι πιστωτές να μείνουν πίσω τα υδροηλεκτρικά» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ KHE Γιώργος Αδαμίδης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις του ήταν σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή στη διαφύλαξη και την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης.

Τόνισε ότι το λιγότερο που έχουν να κάνουν οι εργαζόμενοι είναι να επαναλάβουν τις κινητοποιήσεις του 2014 που η κυβέρνηση αναγκάστηκε -όπως είπε- να τους επιστρατεύσει για να σταματήσει η απεργία. Το 2014 είχαν σημειωθεί πολύωρες διακοπές ρεύματος.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *