Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση, κατηγορεί τη ΝΔ για προβοκάτσια

Δεν φταίει η κυβέρνηση που στράβωσε το αφήγημα της γραβάτας, που αποδείχθηκε φούσκα η συμφωνία του Eurogroup, που αντέδρασαν με οργή οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα μετά από μήνες κοροϊδίας από το υπουργείο Εσωτερικών, που ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος έχει διαπράξει μέγιστο θεσμικό ατόπημα, παρεμβαίνοντας στη δικαιοσύνη και συνομιλώντας με έναν ισοβίτη, εκθέτοντας τον πρωθυπουργό που εξακολουθεί να τον καλύπτει. Όλα αυτά είναι προϊόντα της υπονομευτικής πολιτικής της ΝΔ που πλέον κινείται στο όριο της προβοκάτσιας, όπως κατήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα.

 «Οι πολιτικές της τοποθετήσεις και η στάση της κινούνται πλέον στο όριο της προβοκάτσιας» δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και επισήμανε τα πεδία και τους τρόπους με τους οποίους, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει να αλλάξει το πεδίο της αντιπαράθεσης.

«Η βασική κατεύθυνση, μέσα στην οποία έχει επιλέξει να κινηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση, θυμίζει τις πιο σκοτεινές περιόδους της Δεξιάς: Πρόκληση κοινωνικής έντασης για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις για δήθεν παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και επιχείρηση να δημιουργηθεί αίσθηση ανασφάλειας και συγκρούσεων στους πολίτες» υποστήριξε.
 
Ειδικότερα, απαρίθμησε τρία «επεισόδια» της «νέας αντιπολιτευτικής γραμμής»:

- Πρώτον, η στάση της ΝΔ στο θέμα των συμβασιούχων στην καθαριότητα. Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει τη διακινδύνευση της δημόσιας υγείας, αλλά ούτε και την παράδοση μίας δημόσιας και ευαίσθητης υπηρεσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα». Πάντως, δεν διευκρίνισε τι προτίθεται να πράξει σχετικά η κυβέρνηση.
Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι παρά την πρόοδο των συζητήσεων ΠΟΕ-ΟΤΑ και κυβέρνησης, χθες, «η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ, μετά από εντολές της ίδιας της ηγεσίας της, άλλαξε την πάγια θέση της στο ΔΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και παρά την αντίθετη εισήγηση οδηγηθήκαμε στο να μην ανασταλούν οι κινητοποιήσεις».
Κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι στοχεύει στην πρόκληση πολιτικού κόστους στην κυβέρνηση με θύματα τους πολίτες και τους συμβασιούχους. Χαρακτήρισε, δε, αλυσιτελή την απεργία και τόνισε ότι η επιλογή να συνεχιστεί χωρίς συγκεκριμένο επίδικο εξυπηρετεί τα σχέδια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όλων εκείνων που επιδιώκουν την παράδοση του χώρου της καθαριότητας στους ιδιώτες εργολάβους.

- Δεύτερον, η στάση που τηρεί η ΝΔ στο θέμα των ερευνών για την υπόθεση του NOOR1. Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «στην απέλπιδα προσπάθειά τους να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση δεν διστάζουν να επαναλαμβάνουν κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης, που εκπορεύονται από συγκεκριμένα ΜΜΕ».

- Τρίτο επεισόδιο, στο οποίο αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι η προγραμματιζόμενη, από συνδικαλιστική οργάνωση των αστυνομικών, διενέργεια εκδήλωσης στην πλατεία Εξαρχείων «με τη διακριτική αλλά σαφή στήριξη της ΝΔ». Όπως επισήμανε, αυτή η επιλογή είναι προφανές ότι γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού, επικοινωνιακούς και σκοπεύει να δημιουργήσει όρους έντασης μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένου πολιτικού χώρου.
 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *