Μητσοτάκης: Εχετε ηττηθεί, κάντε εκλογές- Η κοινωνία έχει εξαντληθεί

Το αίτημα για εκλογές, επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, στη συζήτηση για τα προαπαιτούμενα μέσω τροπολογιών.

«Αφού έχετε ηττηθεί, κάντε εκλογές» προέτρεψε στην έκτακτη παρέμβασή του στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ, κάνοντας ειδική μνεία στο γεγονός ότι έρχονται διατάξεις δημοσιονομικές και ασφαλιστικές σε νομοσχέδιο για τα ψάρια.

«Πολλές φορές έχετε ξαναφέρει τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια, παρότι το Σύνταγμα το απαγορεύει. Όπως απαγορεύει να περιλαμβάνονται συνταξιοδοτικές διατάξεις σε άλλα νομοσχέδια. Αλλά να εισάγετε τροπολογίες και δημοσιονομικά μέτρα σε νομοσχέδιο για τα ψάρια, αυτό δεν το έχετε ξανακάνει. Ξεπερνά το γελοίο» ήταν η αποστροφή του.

Συνεχίζοντας υπογράμμισε πως «Προσβάλλετε τη θεσμική τάξη και τη νοημοσύνη των πολιτών. Από ποιόν προσπαθείτε να κρυφτείτε; Από την κοινωνία; Σας βλέπει, όσο κι αν λέτε ότι βλέπει survivor».

Ο κ.Μητσοτάκης μάλιστα ήταν ιδιαίτερα καυστικός λέγοντας πως «παίρνετε ό,τι σας δίνουν και κάνετε ό,τι σας ζητούν σε μια διαπραγμάτευση που απλώς παρίστασθε».

Για τον στόχο του QE ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι μοιάζει να απομακρύνεται και φαίνεται εξαιρετικά επισφαλής, αν δεν υπάρξει κάποια ρύθμιση για το χρέος. Αγωνιζόμαστε για να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση και μακάρι να τα καταφέρουμε, είπε, αλλά η χώρα, πρόσθεσε, θα είχε μπει σε αυτή από το πρώτο εξάμηνο του 2015, αν δεν υπήρχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το χρέος, τόνισε ότι η ίδια η κυβέρνηση συμφώνησε το 2016 να αποφασισθούν τα μέτρα στο τέλος του προγράμματος, αλλά το επανέφερε πρόσφατα για να ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα νέα μέτρα λιτότητας.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *