Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα είναι στην πρώτη ταχύτητα της Ευρώπης

Την αναγκαιότητας να υπάρξει μία πιο τολμηρή Ευρώπη υπογράμμισε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Μάλτα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως "δεν αρκούν τα ημίμετρα ούτε και οι πανηγυρισμοί για το τι έχουμε πετύχει", πως η αρχιτεκτονική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης έχει πολλά προβλήματα και πως χρειάζεται μεγαλύτερη εμβάθυνση. "Η Ελλάδα θα είναι στην πρώτη ταχύτητα της Ευρώπης" διαμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως πρέπει να προχωρήσει "το banking union ώστε να υπάρχει κοινός δανεισμός για όλες τις χώρες".
 
Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε "όλα τα κράτη - μέλη να τηρήσουν τη δέσμευσή τους στο ΝΑΤΟ για αμυντικές δαπάνες ύψους 2% του Α.Ε.Π." καθώς, όπως είπε, χρειάζεται ενισχυμένη αμυντική συνεργασία.
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ακόμα ότι είναι αναγκαία η "ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής για κοινή φύλαξη των συνόρων μας" ενώ ξεκαθάρισε ότι όλα τα κράτη οφείλουν "να μοιραστούν με δίκαιο τρόπο τις προσφυγικές ροές". "Δεν είναι θέμα χρημάτων", είπε ο κ. Μητσοτάκης, "είναι θέμα πολιτικής βούλησης".
 
Αναφερόμενος στην Ελλάδα ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως είναι η πρώτη χώρα που χτυπήθηκε από το λαϊκισμό και πως θα είναι και η πρώτη που θα τον κερδίσει. "Η μάχη κατά του λαϊκισμού κερδίζεται από όλους μας, στις χώρες μας, με εφαρμογή πολιτικών που έχουν προτεραιότητα τις μεταρρυθμίσεις και πυξίδα την αλήθεια", κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *