Μητσοτάκης: Η χώρα χρειάζεται μία νέα κυβέρνηση για το χρέος

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ψήφιση προαπαιτούμενων στη Βουλή μέσω τροπολογιών για την αλιεία.

«Αυτό δεν το έχετε ξανακάνει, σχολίασε για την ένταξη των προαπαιτούμενων σε τροπολογία για την αλιεία. «Υπάρχει και το στοιχείο του γελοίου», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διερωτώμενος αν η κυβέρνηση προσπαθεί να κρυφτεί από την κοινωνία. «Η κοινωνία μας βλέπει, αν και είχατε πει ότι βλέπει Survivor», είπε προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο αρχηγός της ΝΔ κατηγόρησε το Μαξίμου πως περιφρονεί τη Βουλή συστηματικά, τονίζοντας ότι η παράταξή του το είχε επισημάνει. «Θέλω να επαναλάβω ότι εγκαίρως είχαμε επισημάνει ότι η συμπολίτευση περιφρονεί συστηματικά τη Βουλή. Σας τα είπαμε όταν έπρεπε. Τίποτα όμως δεν μπορεί να σταματήσει μία κυβέρνηση που δεν έχει τη στοιχειώδη πολιτική ευθιξία και δεν σέβεται τη δημοκρατική λειτουργία του κοινοβουλίου», δήλωσε ο Κυριάκος Μητοτσοτάκης.

«Υπουργοί που έλεγαν άλλα, δεν ντρέπονται σήμερα να υπογράψουν τροπολογίες που αναδιατυπώνουν προαπαιτούμενα για μία αξιολόγηση που υποτίθεται ότι είχε κλείσει, αλλά ανοιγοκλείνει κάθε εβδομάδα», πρόσθεσε, καλώντας την κυβέρνηση να απαντήσει αν ζητήθηκαν επιπλέον προαπαιτούμενα.

«Κάνετε ό,τι σας ζητούν σε μία διαπραγμάτευση που δεν συμμετέχετε, απλώς παρίσταστε, και οι αποφάσεις λαμβάνονται με κριτήρια τη συγκυρία σε άλλες χώρες», κατηγόρησε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο αρχηγός της ΝΔ.

«Αγωνιζόμαστε για να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση και μακάρι να τα καταφέρουμε», σχολιάσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας όμως ότι μοιάζει επισφαλές να συμβεί, χωρίς μία συμφωνία για το χρέος.

Ζήτησε επίσης εκλογές, εξηγώντας ότι υπάρχει χρόνος μέχρι τις εκλογές στη Γερμανία, καθώς μέχρι τότε δεν θα υπάρξει καμία απόφαση για το χρέος και την ποσοτική χαλάρωση. «Ένας χειμώνας χάθηκε για διαπραγμάτευση που φέρνει τη χώρα σε χειρότερη θέση», πρόσθεσε.

Πηγή: parapolitika.gr

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *