Μητσοτάκης: Φέρνουν 4ο Μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση

Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψε την συμφωνία που κλείστηκε σήμερα το πρωί στο ξενοδοχείο Χίλτον μεταξύ της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των δανειστών, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ως 4ο Μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη συμφωνία ενώ όπως είπε η συμφωνία φέρνει πρόσθετα βάρη μισού δισ. ευρώ για το 2018 και μόνιμα μέτρα 2% του ΑΕΠ. «Και όλα αυτά χωρίς καμία ρητή δέσμευση για το χρέος και για την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας ότι τα αντίμετρα θα ισχύσουν μόνο αν υπερβούμε τον υψηλό στόχο των πλεονασμάτων.

«Για να αποκαταστήσουμε την αριθμητική, ο λογαριασμός Τσίπρα-Καμμένου φτάνει τα 12,5 δισ., τέσσερις φορές περισσότερα από όσα ζητούσε το ΔΝΤ το 2014 και αυτοί που υπόσχονταν την 13η σύνταξη, τώρα κόβουν και την 12η» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα επισήμανε ότι μένει ανοιχτή η εκκρεμότητα για το τι θα γίνει μετά την λήξη του προγράμματος το καλοκαίρι του 2018. «Η κυβέρνηση εξαπάτησε τον ελληνικό λαό τρεις φορές και όλα αυτά γιατί τρέμει την λαϊκή ετυμηγορία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Εμείς ως Νέα Δημοκρατία θα κάνουμε το καθήκον μας και θα εξηγήσουμε την αλήθεια. Το κράτος έχει συνέχεια αλλά οι συμφωνίες μας δεσμεύουν ως προς τους στόχους και όχι ως προς τα μέσα με τα οποία θα επιτευχθούν.

Η ΝΔ αναγκάστηκε να ψηφίσει το 3ο Μνημόνιο για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη. Το 4ο Μνημόνιο φέρει ανεξίτηλη την υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *