Μητσοτάκης: 26 δισ. ευρώ είναι ο λογαριασμός Τσίπρα-Καμμένου

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου που έχει καταθέσει η κυβέρνηση.

"Πριν δυο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδήγησαν τη χώρα σε εκλογές παρότι είχε βγει στις αγορές δυο φορές και είχε πλεονάσματα. Αυτό που ζούμε σήμερα είναι ένας εφιάλτης. Ένας εφιάλτης, όμως, που δεν ήταν νομοτέλεια αλλά αποτέλεσμα των καταστροφικών επιλογών της σημερινής κυβέρνησης. Οφείλεται στον κ. Τσίπρα και στον κ. Καμμένο, στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ».

Αν δεν είχαν κάνει όσα έκαναν σήμερα θα είμασταν μια κανονική χώρα της Ευρώπης, όπως η Κύπρος και η Πορτογαλία, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χάσαμε 26 δισ. ευρώ πλούτου

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις, που δημοσιοποίησε στο τέλος του 2014 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΑΕΠ της χώρας στο τέλος του 2017 θα έφτανε τα 207 δισ. Σύμφωνα με τις δικές σας προβλέψεις, στο μεσοπρόθεσμο που καταθέτετε, το ΑΕΠ της χώρας στο τέλος του 2017 θα φτάσει τελικά τα 181 δισ. Χάσαμε 26 δισ. εθνικού πλούτου. Τρία χαμένα χρόνια για την Ελλάδα. Και 14,2 δισ. πρόσθετα βάρη για τους Έλληνες. Αυτός είναι ο λογαριασμός Τσίπρα - Καμμένου».

Ο Κ. Μητσοτάκης ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα τι έχει να πει για το γεγονός ότι ο Γ. Βαρουφάκης δήλωσε πως όταν άκουσε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έβγαλε ατμούς. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι αυτό δεν τον εμπόδισε να αναλάβει υπουργός. Η οργή των πολιτών είναι ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω, σημείωσε. Η κοινωνία χρειάζεται αληθινή ελπίδα. Όπως είπε η εποχή της ασχήμιας πλησιάζει στο τέλος της.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί να βάλει τέλος στη λιτότητα και να σχίσει τα μνημόνια. Τώρα «τα υπογράφει δυο δυο και με τα δυο χέρια» και φέρνει μεγαλύτερη λιτότητα. Το 4ο μνημόνιο τιμωρεί αυτούς που θα προστατεύατε: τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους.

Είχατε πει ότι η κυβέρνηση «θα ανακτήσει την εθνική κυριαρχία και θα υψώσει ανάστημα στους ξένους. Κι από τo "go back, madame Μέρκελ", πήγαμε στο "βοήθεια, κυρία Μέρκελ!". Επεκτείνατε την Επιτροπεία για τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια με το νέο Μνημόνιο».

Η τρίτη υπόσχεση ήταν να τελειώσετε με το «παλαιό» αλλά χτίζετε ένα νέο κομματικό κράτος κόντρα σε αποφάσεις των δικαστηρίων. «Εχετε κάνει το Σύνταγμα της χώρας κουλερόχαρτο», κατήγγειλε και όπως είπε η κυβέρνηση προσπάθησε να ελέγξει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *