ΜΚΟ κατηγορείται για … σεξουαλική εκμετάλλευση προσφύγων!

Με μία πολύ περίεργη και άκρα μυστικότητα χειρίζεται η Κομισιόν την περίπτωση μη κυβερνητικής οργάνωσης (ΜΚΟ), η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και κατηγορείται για... σεξουαλική εκμετάλλευση προσφύγων! Η μυστικότητα εκ μέρους της Κομισιόν οδηγεί τις υποψίες σε ΜΚΟ ξένης χώρας, χωρίς, βεβαίως, τίποτε να είναι απίθανο.

Συγκεκριμένα, η Κομισιόν αποφάσισε ήδη να αναστείλει τη χρηματοδότηση της εν λόγω ΜΚΟ.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας Χρήστος Στυλιανίδης, οι σοβαρές καταγγελίες σε βάρος της ΜΚΟ αφορούν μία υπόθεση πιθανής σεξουαλικής εκμετάλλευσης των δικαιούχων από μέλη της οργάνωσης και πιθανή οικονομική διαφθορά.

«Αν και πρόκειται για καταγγελίες υπό διερεύνηση, η Κομισιόν τις λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη», τόνισε ο κ. Στυλιανίδης, υπογραμμίζοντας ότι πρωταρχική μέριμνα της Κομισιόν είναι η ευημερία των πιθανών θυμάτων.

Ηδη η Κομισιόν έχει ενημερώσει τις ελληνικές αρχές για το θέμα και παρέπεμψε την υπόθεση στην OLAF, το γραφείο της ΕΕ κατά της διαφθοράς, για άμεση διερεύνηση. Επίσης, όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης, λαμβάνονται μέτρα για την αναστολή των πληρωμών προς τη συγκεκριμένη ΜΚΟ μέχρι να ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ependisinews.gr, μάλιστα, κλιμάκιο της Κομισιόν αναμένεται να μεταβεί την Τετάρτη 24 Μαϊου στη χώρα μας για τη διερεύνηση του θέματος.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *