Νέα ρατσιστική επίθεση κατά μετανάστη

Nέα ρατσιστική επίθεση σημειώθηκε σε βάρος μετανάστη την περασμένη Κυριακή. Όπως κατήγγειλε η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας και η ΚΕΕΡΦΑ η επίθεση έγινε το ξημέρωμα της Δευτέρας, στις 3πμ, στην περιοχή των Άνω Πατησίων – Λαμπρινής, εναντίον του Ουσμάν Μοχάμεντ, 30 ετών.

Ο εργαζόμενος σε εστιατόριο έφυγε από τον χώρο όπου εργάζεται και κατευθυνόμενος προς τη Λεωφόρο Ηρακλείου και Τραλλέων δέχτηκε επίθεση από ομάδα 10-12 ατόμων, ηλικίας από 20 έως 30 χρόνων.

Σύμφωνα με την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) τον περικύκλωσαν και άρχισαν να τον κλωτσάνε. Λιποθύμησε από τα χτυπήματα και όταν συνήλθε επέστρεψε στον χώρο της δουλειάς του από όπου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ και από εκεί στο νοσοκομείο Αγία Όλγα με τραύματα στο πρόσωπο, σπασμένη μύτη και γδαρσίματα στα χέρια.

Ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να αντιληφθεί τι του φώναζαν οι δράστες της ρατσιστικής επίθεσης όταν τον χτυπούσαν καθώς δεν γνωρίζει καλά ελληνικά.

Η ΚΕΕΡΦΑ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι «Τελευταία, πυκνώνουν και εξαπλώνονται οι ρατσιστικές επιθέσεις κατά εργατών μεταναστών στη περιοχή φτάνοντας τις τέσσερις τον τελευταίο μήνα, στην Ν.Ιωνία, Ν.Ηράκλειο, Αγ.Ανάργυροι, Κόκκινος Μύλος. Οι επιθέσεις φασιστών σε μετανάστες εργάτες γης στην Γκορυτσά συνεχίζονται εδώ και ένα χρόνο ενώ παραμένουν ασύλληπτοι παρά το ότι είναι γνωστοί στην Αστυνομία».

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *