Νέα συλλαλητήρια κατά των μέτρων

Συνεχίζονται και σήμερα οι κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μέτρων για σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Μετά τη χθεσινή γενική 24ωρη απεργία και τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και στις άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, τα συνδικάτα σήμερα δίνουν ραντεβού με δύο μεγάλα συλλαλητήρια σε πλατεία Συντάγματος.

Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ είναι προγραμματισμένη για τις 18:30 το απόγευμα στο Σύνταγμα, ενώ το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στις 19:00 στην Ομόνοια.

Στόχος της κινητοποίησης είναι να εκφραστεί η αντίθεση της Τρίτης Ηλικίας στα νέα αντιλαϊκά μέτρα του 4ου Μνημονίου, τα οποία πλήττουν το εισόδημα των συνταξιούχων.

Τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν δεμένα μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στο πλαίσιο νέας 48ωρης απεργίας που κήρυξε η ΠΝΟ

Όσον αφορά τα λεωφορεία και τρόλεϊ στην Αθήνα θα έχουν στάσεις εργασίας στην αρχή και στο τέλος της βάρδιας. Θα κινηθούν κανονικά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Διαδηλώσεις και στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα ψηφίζεται από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με τα νέα μέτρα για την επικύρωση της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές. Κατά την αποψινή συνεδρίαση αναμένεται να τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί και στη συνέχεια να ψηφίσει το Σώμα.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και πορείες ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου σε όλη τη χώρα.

Στις 19.00 τα μέλη του ΠΑΜΕ δίνουν ραντεβού στο Άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ την ίδια ώρα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα.

Στις 19.00 είναι προγραμματισμένη και η συγκέντρωση των μελών της Λαϊκής Ενότητας και της Σπίθας, στον Λευκό Πύργο.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Στις 10, συνταξιούχοι θα συγκεντρωθούν έξω από το ΙΚΑ της Αριστοτέλους για να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές συντάξεων

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *