Νίκη Μακρόν στις βουλευτικές εκλογές

Απόλυτη πλειοψηφία εξασφαλίζει το κίνημα του Εμανουέλ Μακρόν «La Republique en Marche» σύμφωνα με το αποτέλεσμα του exit poll που μεταδόθηκε με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών στην Γαλλία.

Το κίνημα του Εμανουέλ Μακρόν La Republique en Marche εξασφαλίζει 355 έδρες από τις 577 έδρες της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, την ώρα που το κόμμα Les Republicains λαμβάνει 125 έδρες, το Σοσιαλιστικό Κόμμα 49, η Ανυπότακτη Γαλλία 30 και το Εθνικό Μέτωπο μόλις οκτώ έδρες, ενώ δέκα έδρες πάνε στα λοιπά κόμματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ιστορικό αναμένεται να είναι και το ποσοστό της αποχής, που υπολογίζεται στο 57% έως 58%, ποσοστό που αποτελεί ρεκόρ για την 5η Δημοκρατία. Στις 11 Ιουνίου, στον πρώτο γύρο των εκλογών, η αποχή έφθασε το 51,29% των εγγεγραμμένων.

Ο εκπρόσωπος του κινήματος «La République en Marche» Μπενζαμέν Γκριβό χαιρέτισε «μία καθαρή πλειοψηφία» που εκφράσθηκε στις γαλλικές βουλευτικές εκλογές.
Αλλαγή ηγεσίας στους Σοσιαλιστές

Την παραίτησή του από την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών στην Γαλλία ανακοίνωσε ο Ζαν Κριστόφ Καμπαντελίς.

Λεπέν: «Η υψηλή αποχή αποδυναμώνει την νομιμοποίηση του νέου κοινοβουλίου»

Η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν δήλωσε ότι η υψηλή αποχή στην ψηφοφορία αποδυναμώνει την νομιμοποίηση του νέου κοινοβουλίου, συμπληρώνοντας πως ο Εμανουέλ Μακρόν διαθέτει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, αλλά οι ιδέες του αποτελούν «μειοψηφία» στη χώρα.
Παράλληλα, η κ. Λεπέν σημείωσε πως το Εθνικό Μέτωπο θα πολεμήσει τα μεταρρυθμιστικά σχέδια του Γάλλου προέδρου, προσθέτοντας ότι το κόμμα του Μακρόν και οι σύμμαχοί του υπερασπίζονται «τα συμφέροντα της ιεραρχίας».

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *