Νικητής στο ντιμπέιτ ο Μακρόν

Ο κεντρώος υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κέρδισε τις εντυπώσεις στην τηλεοπτική αναμέτρηση που είχε χθες με την ακροδεξιά αντίπαλό του Μαρίν Λεπέν, εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών της Κυριακής.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού BFM συνολικά 63% όσων ερωτήθηκαν βρήκαν τον φιλοευρωπαϊστή πρώην υπουργό Οικονομικών πιο πειστικό από την ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου.

Δύο τρίτα των ατόμων που ψήφισαν για τον ακροαριστερό Ζαν-Λικ Μελανσόν στον πρώτο γύρο εκλογών (23 Απριλίου) θεώρησαν ότι ο Μακρόν ήταν πιο πειστικός, όπως και το 58% όσων είχαν υποστηρίξει τον συντηρητικό Φρανσουά Φιγιόν.
Εμμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν εξαπέλυσαν σφοδρές επιθέσεις μεταξύ τους «παλεύοντας» για το πώς θα βελτιώσουν τη γαλλική οικονομία και πώς θα αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία.

Στις 2,5 ώρες που διήρκησε το ντιμπέιτ ο Μακρόν αποκάλεσε την αντίπαλο του γεμάτη μίσος ψεύτρα , διεφθαρμένη, επικίνδυνα εθνικιστική και λάθος ενημερωμένη με την Μαρίν Λεπέν να απαντα΄με χαρακτηρισμούς όπως υπερφίαλος, κακομαθημένος, ψυχρός και πονηρός τραπεζίτης.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *