Ομοβροντία διώξεων σε τραπεζίτες και στελέχη του Πήγασου του Φώτη Μπόμπολα

Οικονομική ζημιά 80 εκατομ ευρώ φέρεται να έχουν υποστεί η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς από δάνεια, τα οποία έχουν χορηγήσει στον Πήγασο του Φώτη Μπόμπολα το 2006 και τη διετία 2013-2014.

Η οικονομική εισαγγελία διερεύνησε εάν είχαν δοθεί εγγυήσεις για τα δάνεια, και αν αυτά -που σήμερα ξεπερνούν τα 160 εκατομ ευρώ- εξυπηρετούνται κανονικά.

Με την ολοκλήρωση της έρευνας παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας την άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων. Για απιστία σε τραπεζικά στελέχη που χορήγησαν δάνεια χωρίς επαρκείς εγγυήσεις, και για ηθική αυτουργία σε απιστία σε στελέχη του Πήγασου.

Όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν κληθεί σε ανωμοτί εξηγήσεις, δηλαδή ως ύποπτοι τέλεσης των αδικημάτων στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φώτης Μπόμπολας, καταθέτοντας πέρυσι στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, είχε παραδεχθεί ότι τα προηγούμενα χρόνια οι τράπεζες έδιναν δάνεια σε εκδοτικούς ομίλους, χωρίς επαρκείς εγγυήσεις. Ενώ ο Παναγιώτης Ψυχάρης, διευθύνων σύμβουλος τότε του ΔΟΛ, είχε παραδεχθεί ότι η επιχείρηση είχε δανειοδοτηθεί με 15 εκατομ ευρώ, με εγγύηση «αέρα»...

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *