Ο Μοσκοβισί αναγνωρίζει τις θυσίες – Σε 3 χρόνια έγιναν μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να είχαν γίνει σε 15 χρόνια

 

Εντυπωσιασμένος από τη δημοσιονομική πρόοδο της Ελλάδας δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος μιλώντας σε βελγικό πανεπιστήμιο αναφέρθηκε στις επιπτώσεις από ενδεχόμενη έξοδο χώρς μέλους από την Ευρωζώνη.

«Η έξοδος οποιασδήποτε χώρας από το ευρώ θα οδηγούσε την ευρωζώνη σε αποσύνθεση» τόνισε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Ελλάδα εκράζοντας την άποψη ότι η χώρα έχει σημειώσει εντυπωσιακή δημοσιονομική πρόοδο η οποία όμως έχει προκαλέσει αρνητικές κοινωνικές επιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι επιπτώσεις οφείλονται στο γεγονός ότι η Ελλάδα πραγματοποίησε τα τελευταία τρία χρόνια διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις τις οποίες θα έπρεπε να είχε υλοποιήσει τα τελευταία 15 χρόνια.

«Η Ελλάδα πραγματοποίησε τα τελευταία τρία χρόνια μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να είχαν γίνει τα τελευταία 15 χρόνια» τόνισε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ζήτημα του ελληνικού χρέους με τον όρο «ελληνικό άχθος».

Υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξουν ρυθμίσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού άχθους, τάχθηκε όμως κατά της ονομαστικής μείωσης του χρέους.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *